„To nemyslíte vážne! Žiadna telka ani tablet?! A ani mobil nemôžeme používať?“ – To bola prvá reakcia detí, keď sme im povedali, čo ich čaká v tomto týždni „Vypni telku, zapni seba!“

Po prvotnom šomraní sa deti predsa len podujali, že túto, pre nich ťažkú, výzvu prijmu. Každý deň bojovali s nástrahami, no nie stále sa to podarilo dotiahnuť do úspešného konca. O to väčšia snaha bola potom, keď sa povzbudzovali na stretkách. Na týchto stretnutiach, ktoré sa konali od pondelka až do piatka, sa zoznámili s týmito svätými. Začali sme „U svätých Martinovcov, potom sme spoznali život mladej bl. Chiary Luce Badano, inšpirovali sme sa životom bl. Pavla Gojdiča, spoznali sme aj výnimočnú ženu – sv. Bakhite a v posledný deň sme spoznali život prvej bl. indiánky Kateri Tekakwithy. Deti si každý deň niečo pekné vytvorili, napr. skladali psíka, postavili totem. Veľmi sa tešili na aktivity spojené s hrami, ale aj na omaľovanky svätých. A čo namiesto telky podniknúť doma? Na to bol pripravený pracovný list, s ktorým odchádzali každý deň domov.

Určite to bola zaujímavá skúsenosť pre deti, ale aj pre dospelých, dokázať sa na chvíľu v dnešnej pretechnizovanej dobe odpútať od „telky“ a využiť ten čas zmysluplne a hodnotne zároveň.

foto