Tetovanie je čoraz obľúbenejšie aj na Slovensku, stačí si napr. pozrieť fotografie slovenských futbalistov. O vzťahu kresťanstva a tetovania sa veľa nehovorí. O to zaujímavejší je názor známeho exorcistu p. Vojtěcha Kodeta:

Vo Svätom Písme je o tetovaní zmienka len na jednom mieste v Starom zákone, kde je tetovanie vyslovene zakázané: „Nerobte si zárezy do tela! Nevypaľujte si do kože nijaké znamenia! Ja som Pán!“ (Lv 19, 28). Dôvodom zákazu bolo, že spolu s modloslužbou prenikali tieto pohanské zvyky do Izraela. Okolité národy si často tetovali mená alebo symboly, a tým dávali najavo, komu patria. Bol to teda symbol podriadenosti a otroctva. Tetovaný žid dodnes nesmie byť pochovaný na židovskom cintoríne. V islame je tetovanie znakom satana a prekliatia.

Vyslovene bolo tetovanie kresťanom zakázané ako pohanský zvyk v roku 787 na Druhom nicejskom koncile. Tetovanie určite nie je od Boha a Boh to takto nezamýšľal a nechce, a to ani keď ide o vytetovanie kresťanských symbolov. Nejde predsa o to mať na tele vytetované zbožné veci, ale mať zbožné srdce a čistú dušu, mať v poriadku vzťahy. To, že nesieme v sebe obraz Boží, je vnútornou záležitosťou. Telo je pre kresťana chrámom Ducha Svätého, preto mu patrí úcta a veriaci ho nemá právo ničiť, mrzačiť ani zohyzďovať (1 Kor 3, 16; 6, 19).

V dnešnej dobe sa veľa ľudí necháva tetovať, pretože je to moderný trend a berú to ako ozdobu, alebo tým chcú vyjadriť, že si so svojím telom môžu robiť to, čo sami chcú. Tetovanie býva spojené so životným štýlom, ktorý nemá nič spoločné s kresťanstvom a úctou k telu. Tetovanie často vedie k závislosti. Mnohí, keď s tetovaním začnú, chcú ho mať na tele stále viac. Tetovanie ale tiež býva súčasťou ezoterických praktík, pohanských či dokonca satanistických rituálov. Pri modlitbe za oslobodenie som sa často stretol s tým, že sa konkrétneho tetovania držali konkrétni démoni, ktorí sa takto človeka snažili ovládať. Záležalo aj na tom, kto tetovanie robil, s akým úmyslom a aký symbol tetoval. Anton La Vay, autor satanskej biblie, hovorí, že „každé tetovanie je vždy výrazom satanizmu, nech je to akékoľvek znamenie.“ Tetovaním kresťanských symbolov sa isto nikto nestane viac kresťanom. Som presvedčený o tom, že tetovanie nemá s kresťanstvom nič spoločné a neospravedlní sa ani tým, že si necháme vytetovať na svoje telo nejakú zbožnú vec.