Blíži sa koniec marca a s ním aj termín na odovzdanie daňových priznaní a zaplatenie dane. Každý z nás, ktorý máme nejaký príjem za nami vykonanú prácu musí zaplatiť na základe rôznych výpočtov nejakú daň. U niekoho je to viac, u niekoho menej. To, čo sa s našimi peniazmi stane, veľmi neovplyvníme. Je tu však ešte možnosť podporiť rôzne neziskové organizácie a občianske združenia, a to tak, že zo zaplatenej dane poukážeme 2 % z dane nejakému konkrétnemu subjektu. V preklade to znamená, že daňovému úradu oznámime, komu majú ísť 2 % zo sumy, ktorú sme mu poslali.

V našej farnosti takto môžeme podporiť viacero organizácií. Sú nimi Domka pri saleziánoch, ktorá vytvára priestor pre deti a mladých, aby využívali voľný čas zmysluplne. Mnohé aktivity sú pre deti zadarmo, no výdavky môžeme pomôcť pokryť aj poukázaním 2 % z dane práve na Domku. Viac informácií Vám poskytne Magdaléna Kropiľáková, e-mailom: magdalena.kropilakova@gmail.com.

Druhou organizáciou, ktorej činnosť môžeme podporiť, je ZKSM, ktoré v našej farnosti pomáha pri práci s miništrantmi, prvoprijímajúcimi deťmi a birmovancami. Podporou ZKSM môžete podporiť napríklad miništrantský tábor či iné aktivity s uvedenými skupinami. Prostredníctvom ZKSM môžete podporiť aj činnosť spoločenstva Dom Júdov. Ak sa rozhodnete poukázať 2 % z dane ZKSM a podporiť niektorú z uvedených činností, kontaktujte Miroslava Nováka e-mailom: zksmocke@gmail.com ešte pred odovzdaním hárkov daňovému úradu.

Ďalšou možnosťou je podporiť našu Cirkevnú základnú školu, a tým pomôcť skvalitniť výchovno-vzdelávací proces na škole. Ďalšie podrobnosti, ako aj tlačivá, nájdete na www.czssabinov.sk.

Je tu možnosť podpory aj konkrétnej rodiny, a to rodiny Marcinovej, ktorú môžete podporiť priamo cez centrum Svetielko v Prešove. Viac informácií nájdete na www.imkomarcin.estranky.sk.

Ak poznáte niekoho, kto nevie, komu by mohol touto formou pomôcť, posuňte mu túto informáciu.