Misiou Národného pochodu za život je na celoslovenskej úrovni a verejným spôsobom vyjadriť túžbu a žiadosť po spoločenskej zmene, ktorá by sa prejavila v ochrane života každého človeka. Účastníci žiadajú spoločnosť, a najmä zodpovedných verejných činiteľov (vládu SR, poslancov NR SR, prezidenta a iné štátne inštitúcie), o ochranu života každého človeka od počatia po prirodzenú smrť.

Zvláštna pozornosť sa bude na Národnom pochode za život v Bratislave venovať situácii tehotných mám v ťažkostiach a tomu, ako im vieme pomáhať. Z pochodu by nikto nemal odísť bez informácie, kam sa môže obrátiť tehotná mama v núdzi a ako jej vie pomôcť každý z nás.

Týmto pochodom pokojne vyjadrujeme jednoznačné požiadavky, aby zákon a spoločnosť:

  • chránili ľudský život od počatia po prirodzenú smrť,
  • chránili, podporovali a vyzdvihovali rodinu založenú manželstvom muža a ženy,
  • chránili rodičovské práva na výchovu detí.

Národným pochodom za život sa chceme vyjadriť za zmeny v spoločnosti, ktoré by viedli k ochrane práva na život a dôstojnosti pre každého človeka od počatia po prirodzenú smrť. Potrebu týchto zmien pociťujeme predovšetkým v oblastiach ľudských práv, legislatívy, školstva, zdravotníctva a médií.

Pochodom chceme vyjadriť tiež nesúhlas so všetkými formami potierania ľudskej dôstojnosti a útokmi proti ľudskému životu, zvlášť počas prenatálneho vývinu človeka. Pochodom chceme vyjadriť, že už nestačí byť za život iba v našom súkromí, ale je potrebné sa aj verejne vyjadriť za ochranu života a vyžadovať zmeny vedúce k jeho ochrane.

Príďte 20. septembra 2015 do Bratislavy OSLAVOVAŤ život, povedať ÁNO ochrane ľudského života od počatia po prirodzenú smrť.

Ponúkame možnosť ísť z farnosti spoločne do Bratislavy na Pochod za život 2015, potrebujeme ale vedieť vopred záujem (počet dostatočný na naplnenie autobusu) a tiež upresniť, či by šlo len o dopravu tam a späť, alebo aj o záujem o nocľah (zo soboty na nedeľu, čo treba vopred zabezpečiť a išlo by sa už v sobotu). Záujemcovia, príďte sa zapísať do sakristie.