Keď si v nedeľu ráno o 7.01 zapnete rádio Lumen, budete počuť tieto slová: „Služba lektora je dôležitá a významná. Lektor je hlasom Krista. Sila v slove, ktorú lektor ohlasuje, je silou Ježiša samého.“

Je toto možné? Je možné, že my, obyčajní ľudia, radoví veriaci, prepožičiavame svoj ľudský hlas samému Bohu? Áno, je to možné, ak my len trochu prejavíme Pánu Bohu svoju ochotu, venujeme mu nejaký čas, otvoríme mu svoje srdce a dáme sa viesť jeho láskou a milosrdenstvom. On nás obohatí, posmelí a dá nám odvahu postaviť sa pred spoločenstvo veriacich, a tak aspoň malým dielom prispieť k tomu „nepochopiteľnému a nesmiernemu tajomstvu“, ktoré sa odohráva pri každej svätej omši.

Veď pocit, že sme tak blízko pri bohostánku a pri premenenom Pánovi, je v skutočnosti svojou výnimočnosťou ani nezaslúžený.

Týmto svojím vyznaním chcem povzbudiť a pozvať do spoločenstva našich lektorov aj vás ostatných, ktorí máte od Pána Boha talenty a nechcete ich nechať len tak nevyužité pre seba. Príďte medzi nás a uvidíte, že dobrý pocit, keď ste sa na svätej omši zúčastnili aktívne, bude veľmi príjemný, a to ešte nehovoriac o tom, akým milým pohľadom sa bude na vás pozerať sám Nebeský Otec.

foto