Na mariánskom pútnickom mieste v diecéznom sanktuáriu v Obišovciach sa konajú diecézne fatimské soboty v Košickej arcidiecéze každú prvú sobotu v mesiaci. Každý dekanát, ktorý povedie určenú fatimskú sobotu, absolvuje v mesačnom predstihu modlitbovú prípravu pred sochou Panny Márie Fatimskej, ktorá putuje po farnostiach v dekanáte.

Najbližšiu fatimskú sobotu, ktorá bude 1. augusta, zabezpečuje náš, sabinovský dekanát a od začiatku júla putuje socha z Obišoviec po farnostiach nášho dekanátu. V budúcom týždni ju privítame v našej farnosti a potom ju v sobotu vrátime do Obišoviec. V stredu, 29. júla, bude socha v Orkucanoch, vo štvrtok, 30. júla, v Jakubovanoch a v piatok, 31. júla, v Sabinove. V každom kostole sa v jednotlivé dni pomodlíme pred večernou sv. omšou rozjímavý ruženec na spôsob fatimskej soboty.

Potom v sobotu, 1. augusta, pozývame všetkých na diecézne pútnické miesto do Obišoviec na diecéznu fatimskú sobotu. Záujemcovia sa môžu prihlásiť v sakristii a zapísať do zoznamu. V prípade dostatočného záujmu pôjde spoločný autobus.