Mesiacu október zvykli naše staré mamy dávať prívlastok ružencový. Modlitbu ruženca sa vtedy modlíme intenzívnejšie v spoločenstve každý deň pred svätou omšou, doma v rodine...

V nedeľu 11. októbra 2015 sa v našom kostole konala duchovná obnova nášho ružencového bratstva. Keďže ružencové bratstvá v katolíckej cirkvi na celom svete majú na starosti dominikáni, aj našu obnovu viedol P. Filip Ďubek, OP. Už počas dopoludňajších svätých omší zaznel príhovor o dôležitosti ruženca v živote každého jedného z nás. Popoludní o 15.00 spoločnou modlitbou posvätného ruženca pokračovala duchovná obnova, vrcholom ktorej začala reforma nášho ružencového bratstva.

Naše bratstvo má v súčasnej dobe vo forme Živého ruženca 24 úplných ruží (480 členov) a 1 ružu neúplnú, v ktorej je 10 členov. Jedným z dvoch záväzkov členov Živého ruženca je raz v mesiaci spoločné stretnutie pri modlitbe, po ktorej je výmena tajomstiev. Reálne na tieto mesačné stretnutia už dlhší čas chodí podstatne menej ľudí, ako by malo byť a toto je hlavný dôvod, prečo nastal čas na reformu. Samozrejme, nerátame tých, čo sú odcestovaní, ťažko chorí alebo sú v práci.

Ružencové bratstvo ponúka 3 formy modlitby ruženca a každý má možnosť vybrať si to, čo mu najviac vyhovuje. Reforma neznamená niekoho z bratstva vylúčiť, ale nech každý dobrovoľne potvrdí svoje členstvo nanovo vyplnením a odovzdaním prihlášky.

Členovia ružencového bratstva majú aj práva, nielen povinnosti, takisto sú začlenení do dominikánskej rodiny a obdarení milosťami.

V kostole pri východoch sú umiestnené prihlášky, ktoré si môže zobrať každý, kto chce tvoriť spoločenstvo duchovne spojených veriacich a prostredníctvom modlitby ruženca si uctievať Pannu Máriu. Vyplnené a podpísané prihlášky môžete odovzdať do označenej škatule do 8. 11. 2015. Následne budú 3-člennou komisiou, ktorú vytvorí doterajší horliteľ ružencového bratstva, vytvorené nové 20-členné ruže, ktoré si potom zvolia svojho horliteľa.

Každý člen RB sa má usilovať rásť vo svätosti a v láske. Som presvedčená, že po tom túžime všetci.