Duchovné obnovy žiakov

Budú prebiehať v saleziánskom stredisku každý utorok od 9.00 – 11.30 hod. Program duchovnej obnovy začína o 9.00 katechézou, pokračuje spytovaním svedomia, sv. spoveďou a sv. omšou. Bratia saleziáni nezabudli ani na rozptýlenie na záver... Srdečne pozývame aj rodičov, ktorí môžu prísť do strediska v ten deň, keď má duchovnú obnovu ich dieťa. Po skončení duchovnej obnovy odchádza pedagogický dozor spolu s deťmi naspäť do školy. Ak majú žiaci v deň obnovy len 5 vyučovacích hodín a nechodia do školy na obedy, môžu ísť domov. Ostatní žiaci sa po príchode do školy naobedujú a pokračujú vo vyučovacom procese šiestou hodinou.

Duchovné sprevádzanie žiakov

Bude každý piatok (okrem prvopiatkového týždňa) od 13.00 – 14.00 hod. v miestnosti vedľa kaplnky. Pán kaplán Ľuboš Juraško bude v tomto čase k dispozícii pre všetkých žiakov našej školy. Každý sa chce zlepšovať v školských predmetoch. Úspechy, ale i neúspechy človeka a obzvlášť žiaka posúvajú ďalej, je motivovaný nie darčekmi, ale tým, že chce byť dobrý v škole. Motivácia byť dobrým človekom a kresťanom by mala byť ťažiskom života každého kresťana. Ponúkame každému, kto má záujem, aj duchovnú pomoc v osobe kňaza, ktorý bude k dispozícii na rozhovor o prípadných osobných problémoch v duchovnom živote alebo vo vzťahoch.

Duchovné obnovy učiteľov

Budú prebiehať v Dome MM na Drienici (saleziánska chata), alebo na fare pod vedením pána dekana. Duchovnú obnovu budú mať učitelia raz do mesiaca. Hlavná téma tohtoročných duchovných obnov bude Božie milosrdenstvo.

Duchovné cvičenia učiteľov

Budú tohto roku v spolupráci s bratmi saleziánmi v termíne 4. 2. – 7. 2. 2016. Pre všetkých učiteľov sú povinné, ak sa niekto nemôže zúčastniť týchto duchovných cvičení, zúčastní sa iných v čase svojho osobného voľna a prinesie o ich absolvovaní potvrdenie vedeniu školy.

Cirkevné sviatky

Ak pripadne cirkevný sviatok na pracovný deň, všetci žiaci i zamestnanci školy sa zúčastnia na svätej omši vo farskom kostole. V tento deň je pre žiakov pripravený pestrý kultúrny program.

foto