Ahojte deti!

Biblický príbeh, ktorý sme si tento týždeň prečítali, bol o bratoch.................... a .............................. Závisť Kaina bola až taká veľká, že nedokázal mať rád svojho brata Ábela, a preto ho zabil. Je to veľmi smutný príbeh o závisti a hneve.

Povedali sme si, že aj my sa môžeme sem-tam podobať tomuto Kainovi, keď sa hneváme na svojho kamaráta alebo spolužiaka. Niekedy ani my sami nedokážeme odpustiť, a to je zlé. Pán Ježiš chce, aby sme si navzájom odpúšťali, mali sa radi a priali druhému dobré, aj keď nám je ťažko. Veď každý deň sa modlíme v modlitbe Otče náš − ,,ako i my odpúšťame našim vinníkom.“ Veď nám Boh VŽDY rád odpustí, keď ho poprosíme. Sám Ježiš, keď bol na kríži a všetci sa mu smiali a boli na neho veľmi krutý, prosil za nich: ,,Otče, odpusť im... .”Motto na týždeň – Nechcem sa podobať Kainovi, ktorý nenávidel, nemal rád svojho brata, ale budem sa snažiť odpustiť.

Motto na týždeň – Nechcem sa podobať Kainovi, ktorý nenávidel, nemal rád svojho brata, ale budem sa snažiť odpúšťať a ľúbiť ľudí tak ako Ježiš.

Prajeme vám požehnaný adventný týždeň.

Vaši animátori a kaplán Ľuboš

foto