Deň otvorených dverí je pre nás všetkých v škole veľkou udalosťou, a preto sme sa spoločne – žiaci aj učitelia – dôkladne pripravovali. Svoje snahy sme podporili aj modlitbou Deviatnika k Duchu Svätému. Naším cieľom bolo, aby sa všetci hostia cítili príjemne, užili si rodinnú atmosféru školy a pohrúžili sa do sveta rozprávok.... A zároveň spoznali, čo všetko naši žiaci dokážu..

V sobotu 16.4.2016 sa celá škola premenila na krajinu Narnia. Hneď pri dverách vítali hostí hlavní hrdinovia Narnie. Do rozprávkového sveta sa vchádzalo cez „šatník“ a obrázková mapa viedla odvážlivcov rozprávkovou krajinou. Úlohou návštevníkov bolo na stanovištiach získať tri dôležité predmety, aby mohli pomôcť Malému princovi. Ten im pred odletom daroval darček, prezradil tajomstvo a pomohol nazrieť do tajomnej studne.

Pýtate sa, čo všetko sa dalo na tejto ceste rozprávkovou školou zažiť? V chemickom kráľovstve hostia prechádzali skúškou odvahy, videli, ako sa mení voda na víno. Na veselej anglickej farme – Shaun the sheep vyrábali pre Malého princa ovečku. Na ďalšom mieste si zahrali v bábkovom divadle o Popoluške. V komnate Šípkovej Ruženky vyrobili ružu. Počítanie s Krtkom trochu osvetlilo Hejného metódu vyučovania matematiky. Túto metódu sa chystáme rodičom viac predstaviť na otvorených hodinách v Deň rodiny, ktorý bude 13.5.2016. U čarodejníka Baltíka a jeho kamaráta Kodu návštevníci vyčarovali svoje prvé programy a otestovali robota záchranára. Jeho zložité programy zaujali aj vzácneho hosťa – pána primátora Ing. Petra Molčana. U včielky Maji si všetci pochutnali na sladkom mede i propolise a získali aj duchovný pokrm – citáty zo Sv. písma. S Deduškom Večerníčkom vyrobili animované rozprávky. S veselými krvinkami z príbehu Bol raz jeden život do detailov spoznali, ako funguje naše srdce. Náš piatak Samko Vargovčík nám predviedol hru BAOBABY, ktorú sám naprogramoval.

Deviataci sa postarali o našich najmenších návštevníkov a spríjemnili im DOD ich obľúbenými kreslenými rozprávkami Mc Queenom – pre chlapcov a Frozen pre dievčatá. Mnohých návštevníkov zaujala aj výstava farebných fotografií niekoľkonásobne zväčšených chrobáčikov, ako aj historické fotografie našej školy, na ktorých si návštevníci mohli pozrieť, ako naša škola vyzerala pred 60-timi rokmi a akými premenami prešla do dnešných dní.

Telocvičňa sa nám na chvíľu premenila na náš FB Fan page, kde naši návštevníci mohli dať LIKE našej škole.

Veľkej pozornosti sa znova tešili naše „katakomby“. Tam návštevníci mohli spolu s našimi šiestakmi, deviatakmi putovať po planétach a asteroidoch, aby našli Malého princa a nakreslením vtáčika mu pomohli dostať sa na jeho planétu. Mohli tiež spoznáť, že to HLAVNÉ JE OČIAM NEVIDITEĽNÉ a že DOBRE VIDÍME IBA SRDCOM.

Aj chlapci z tímu SABIK s veľkou trpezlivosťou predvádzali všetko, čo ich roboty dokážu a mnohé deti odchádzali od nás s maľovanou tvárou ako zvieratká či princezné.

Pevne veríme, že nielen balón, ruža či ovečka budú ešte dlho zdobiť ich detské izbičky, ale že na tento požehnaný DOD budú ešte dlho spomínať. Naše poďakovanie patrí všetkým našim žiakom, rodičom, dobrodincom, ktorí sa do DOD zapojili. Nech im ich námahu náš Nebeský Otec stonásobne vráti na iných dobrách.

Tak o rok opäť dovidenia, priatelia....