Bola sobota, čas varenia, upratovania, prania a iných domácich prác. No každá zo žien vedela, na čo si má ešte čas urobiť J.

Je 16. január večer a brány MsKS v Sabinove sú otvorené a pripravené v plnej paráde plesať, tešiť sa, pretože už 3. rok rímskokatolícka farnosť v Sabinove a CZŠ sv. Jána Krstiteľa v spolupráci so spoločenstvami v Sabinove organizovali ples pre farníkov a ich priateľov. Stretnúť sa a vzájomne sa spoznávať aj formou kresťanskej zábavy bolo jedným z cieľov farského plesu. Byť spolu ako rodina.

Sála sa postupne napĺňala, prázdne stoličky sa míňali, čo bolo viditeľným znakom toho, že je možné oficiálne otvoriť ples. Slova sa ujala pani riaditeľka Ing. K. Hviščová, ktorá slávnostne otvorila ples, privítala hostí, medzi ktorými boli aj pán primátor Ing. P. Molčan s manželkou a pán prednosta MSÚ Ing. J. Mačišák s manželkou a popriala všetkým príjemnú zábavu.

Hneď ako skupina Galaxis začala hrať, o parket nebola núdza. Nezostala jedna stolička obsadená, pretože všetci sa premiestnili na tanečný parket a začali tancovať. Medzitým nás čakal krátky kultúrny program, ktorý spestril úvodnú časť plesu. Popri tanci si hostia prezerali tombolové ceny, ktorých bolo neúrekom. Či mladší, alebo starší všetci sa vykrúcali a predvádzali svoje tanečné kreácie v rytme hudby. Bolo pekné pozerať, ako sa manželské páry zabávajú, ako dokážu byť slobodní aj v takejto uponáhľanej dobe. Je nádherné vidieť, ako sa investuje čas do budovania vzťahov, medzi generáciami, medzi ľuďmi navzájom.

Niečo po polnoci začala tombola, medzi ktorou boli zaujímavé ceny ako zájazd pre jednu osobu do Chorvátska, DVD prehrávač, kosačka, brikety, hrnce, hriankovač, no nechýbal ani Domestos a iné. Cien bolo neúrekom, preto patrí všetkým darcom veľké ĎAKUJEM. Nech vám to náš Pán, Ježiš Kristus, mnohonásobne vynahradí a požehná v tom, čo potrebujete.

Zábava bola v plnom prúde, no nad ránom bol čas, kedy hudba dohrala, nový deň sa začal a my sme sa museli pobrať domov. Bolo úžasne, nohy boleli, oči sa zatvárali, telo už nevládalo, no dobrý pocit, že sme sa opäť stretli a príjemne zabavili, hrial pri srdci.

Chvála patrí Bohu za všetku pomoc a ochranu, no hlavne, že nad tým celým stál. Vďaka všetkým, jednotlivcom aj spoločenstvám, ktorí akýmkoľvek spôsobom pomohli pri realizácii tohto plesu. Boh vidí všetko, aj to, čo my nevidíme. Nech je Mu sláva. Uvidíme sa o rok.

fotofoto