Už mnoho rokov na prvý sviatok vianočný otvárajú ľudia v Orkucanoch svoje dvere koledníkom Dobrej Noviny, ktorí prichádzajú do rodín, aby ohlasovali radostnú zvesť o narodení Ježiša, aby zaspievali a zavinšovali všetkým, ktorí ich príjmu do svojich domácností a zároveň tak podávajú pomocnú ruku deťom a mladým v Afrike prostredníctvom finančnej zbierky.

No v tieto Vianoce to bolo len po tretíkrát, kedy sme sa my koledníci vopred nepýtali, u koho môžeme túto radostnú zvesť ohlásiť a u koho nie. Chceli sme ju ohlásiť všetkým, veď Boh sa stal človekom pre všetkých bez rozdielu vierovyznania, pováh či bohatstva. A tak sme klopali na každé dvere a zvonili na každý zvonček.

Ďakujeme všetkým, ktorí nám svoje príbytky otvorili a vrelo nás prijali. Veď sme sa na to poctivo pripravovali už od začiatku adventu počas spoločných sobotňajších stretiek, ale aj mimo nich. Spoznávali sme, aké krásne je božie stvorenie, aká vzácna je pitná, čistá, a hlavne ľahko dostupná voda, pretože pre ľudí v Afrike to nie je samozrejmosťou. Popritom sme nacvičovali kolednícky program, učili sa piesne a objavovali pravý zmysel koledovania a Dobrej Noviny, aby sme tak boli čo najlepšie pripravení na tento dôležitý deň.

Tento rok sa do Dobrej noviny zapojilo 25 detí a 6 animátorov rozdelených do štyroch skupín. Prijali nás v 88 katolíckych, evanjelických či iných rodinách. Ďakujeme za finančné príspevky, vďaka ktorým sa chudobní ľudia v Afrike budú mať o čosi lepšie. Celá vykoledovaná suma predstavovala 592,- €. Vďaka patrí tiež všetkým deťom a animátorom, ktorí sa zapojili do Dobrej Noviny, obetovali svoj čas a pomohli iným takouto formou. Srdečne Pán Boh zaplať.