Saleziánske mládežnícke strediská na Slovensku v zimných aj letných mesiacoch usporadúvajú súťaže vo futbale pod názvom KAMA (futbalový turnaj katolíckej mládeže), ktoré prebiehajú v dvoch kategóriách: mladší do 15 rokov a starší do 19 rokov. Sabinovskí chlapci počas jarných prázdnin absolvovali 28.2. ─ 1.3.2011 halový turnaj východoslovenského regiónu v Humennom, na ktorom získali mladší prvé miesto a starší druhé miesto, čím sa kvalifikovali na celoslovenské finále KAMA 2011. V dňoch 18. a 19. marca sa v Saleziánskom mládežníckom stredisku v Banskej Bystrici odohralo celoslovenské finale. Od sabinovského mládežníckeho strediska sme odcestovali na troch osobných autách, veselí a optimisticky naladení s úmyslom úspešne hájiť malé okresné mestečko v silnej konkurencii väčších miest. Jednotlivé zápasy boli náročné, nakoľko sa hrali na umelej tráve za nepriaznivého počasia – sychravo, veterno a v sobotu popoludní aj so snehom. Chlapci dobrou hernou technikou, disciplínou a kolektívnou súhrou pod usmernením realizačného tímu zvládli veľmi dobre skupinové zápasy. Semifinálové i finálové zápasy sa hrali už viac v hernom napätí, ale vzájomnou dôverou, herným umením aj „šťastím“ sme to dotiahli vo víťazného konca. Mladší i starší sabinovskí saleziánski futbalisti sa stali m a j s t r a m i celoslovenského finále KAMA 2011.

Po radostnom vyhodnotení turnaja a odovzdávaní cien sme získali 2 putovné poháre a 2 poháre za víťazstvo v kategóriach. Okrem toho boli individuálne ocenení aj najlepší brankár medzi mladšími Jakub Matija, najlepší hráč medzi mladšími Lukáš Rokošný, najlepší strelec medzi staršími Jakub Merva.

Naplnení radosťou z víťazstva, posilnení v dôvere v Pána, ako aj spoločne prežitých chvíľ, želáme mladým futbalistom chuť skvalitňovať futbalové umenie, upevňovať priateľské vzťahy a budovať vlastný charakter mladého človeka.