Do kňazského seminára

Kto cíti povolanie ku kňazstvu, môže sa prihlásiť do Kňazského seminára v Košiciach. Žiadosť o prijatie je potrebné poslať do 31. marca 2019 na adresu: Kňazský seminár sv. Karola Boromejského, Hlavná 91, 042 03 Košice. K žiadosti je potrebné pripojiť list, v ktorom kandidát objasní dôvody, pre ktoré sa hlási do seminára. Termíny pohovorov pre prijatie do kňazského seminára budú oznámené individuálne. Detailnejšie informácie sú na internetovej stránke www.kske.sk. Zároveň je potrebné prihlásiť sa na štúdium na Teologickej fakulte v Košiciach.

 

Teologická fakulta

I. Katolícka teológia, náuka o rodine, sociálna filozofia, sociálna práca a učiteľstvo

Podmienky prijatia v roku 2019/20: pre bakalársky stupeň: úplné stredné vzdelanie; pre magisterský stupeň: ukončené bakalárske štúdium. Rešpektovanie katolíckeho ducha univerzity. Termín podania prihlášky na bakalárske a magisterské štúdium: do 30.4.2019. Termín podania prihlášky na doktorandské štúdium: do 31.5.2019. Poplatok za materiálne zabezpečenie prijímacieho konania: 35,- € papierová prihláška. Je potrebné vypísať aj elektronickú prihlášku (stránka www.tf.ku.sk).

 

II. Master v teológii manželstva a rodiny

Teologická fakulta KU v Ružomberku v spolupráci s Košickou arcidiecézou a Akadémiou Karola Wojtylu otvára prihlasovanie na dvojročný akademický program Master v teológii manželstva a rodiny. Program je určený pre osobnú a profesionálnu formáciu a profiláciu jednotlivcov, manželských párov, seminaristov, kňazov, zasvätených, odborníkov pre prácu s rodinou a budúcich koordinátorov pastorácie rodín vo farnostiach. Obsah programu tvorí pohľad učenia Cirkvi a spoločenských vied na manželstvo a rodinu. Prihlásiť sa je možné do 30.4.2019 prostredníctvom .

 

Deň otvorených dverí na TF KU: 5. február 2019. Všetky informácie na www.tf.ku.sk.