V dňoch 03. – 07. 02. 2010 sa 11 saleziánov spolupracovníkov z nášho sabinovského strediska zúčastnilo duchovných cvičení v Dome Mamy Margity v Drienici. Náš vzor, ktorý nám ponúkol Don Bosco, svätý František Saleský, radí: „Ak by sme za rok odstránili len jednu chybu zo svojho života, veľmi skoro by sme boli dokonalí!“

Naším cieľom bolo počas týchto dní zažiť silnú skúsenosť spoločenstva lásky s Bohom prežitú cez ticho vo chvíľach ústrania, zhodnotiť a uzavrieť minulosť (aj dobrou generálnou sviatosťou zmierenia) a urobiť si dobrý program svojho života na budúci rok.

Spoločnou témou jednotlivých prednášok celých týchto duchovných cvičení bolo prehĺbenie vzťahu s Pánom cez jednotlivé praktiky duchovného života – cez meditáciu, liturgiu života, časté strelné modlitby, adorácie, večerné spytovanie svedomia.

Zatiahnuť na hlbinu, hlbšie do srdca, nezostať iba na povrchu veci a udalosti, táto výzva z evanjelia, ktorá zaznela práve v minulú nedeľu, bola určená nám všetkým.

Matka Terézia z Kalkaty raz povedala: „Potrebujeme nájsť Boha a jeho nie je možné nájsť v hluku a nepokoji. Boh je priateľ ticha. Potrebujeme ticho, aby sme sa mohli dotknúť duší!“ Prosím Pána, aby nám svojou milosťou pomáhal v našich snaženiach a predsavzatiach, aby sme sa v tichu mohli dotýkať duší, s ktorými sa každý deň stretávame v osobnom živote i v apoštoláte.