Členovia Farskej pastoračnej rady sa stretli minulú sobotu (25.2.) na spoločnom stretnutí. V prvej časti stretnutia uvažovali nad myšlienkami z prípravného dokumentu Lineamenta na tému „Nová evanjelizácia na odovzdávanie kresťanskej viery“, ktorej bude venovaná Biskupská synoda v Ríme v tomto roku. Táto téma je totiž veľmi dôležitá, aby Cirkev našla svoje miesto v súčasnom svete. Úlohou každého kresťana je hľadať svoj osobný vzťah ku Kristovi, a na druhej strane odovzdávať svoju vieru iným na každom mieste a v každom čase. Jedným z dôležitých atribútov novej evanjelizácie je vytváranie kresťanských spoločenstiev, ktorých doménou je láska, svedectvo, zdieľanie a ohlasovanie, lebo v pastorácii už nestačí iba „robiť tak, ako sa to vždy robilo“. (Lineamenta, 10)

Potom prišli na rad informácie o činnosti jednotlivých sekcií f. pastoračnej rady, ktoré sa stretávajú samostatne. Je priam úžasné a hodné obdivu počúvať o tom, ako si mnohí z nás nájdu popri svojich každodenných povinnostiach drahocenný čas, ktorý venujú deťom, mládeži, birmovancom, manželom, chorým, opusteným, sociálne slabým, hendikepovaným a všetkým, ktorí sú odkázaní na pomoc a podporu iných. Tieto aktivity uskutočňujú najmä členovia sekcie pre deti, mládež, rodinu a sekcia pre charitatívnu oblasť.

Liturgická sekcia má na starosti prípravu liturgických slávení, zvlášť službu lektorov. Keďže prežívame pôstne obdobie a jeho súčasťou sú krížové cesty, liturgická sekcia na svojom poslednom stretnutí pripravila ich zabezpečenie takto:

piatkynedele
24. 2.mládež26. 2.Faustínum
2. 3.bibl. spoločenstvo (p. Voskárová) 4. 3.Ružencové bratstvo
9. 3.mládež11. 3.chorí
16. 3.Cirkevná ZŠ18. 3.muži
23. 3.mládež25. 3.saleziáni spolupracovníci
30. 3.Koinonia1. 4.mládež

Aj deti sa budú modliť krížové cesty v stredy, 21. a 28. marca o 17.45 hod. pred sv. omšou.

Z ďalších pripravovaných aktivít:

  • počas pôstnych nedelí chceme obohatiť sv. omše krátkym úvodom pred čítaniami;
  • z príležitosti 1150. výročia putuje relikvia sv. Cyrila a 17. 4. by mala byť aj v našej farnosti;
  • ako spomienku na vdp. dekana A. Ďurčáka (výr. narodenia a úmrtia) pripravujeme program, prosíme o pomoc veriacich, aby poskytli fotografie, spomienky, zážitky...;
  • Centrum pre rodinu na Sigorde (Gr. kat. prešovskej arcidiecézy) pripravuje Deň rodiny tohto roku v Sabinove 10. 6.;

Na záver chcem v mene celej Farskej pastoračnej rady popriať nám všetkým požehnaný a svätý Pôst, v ktorom naše snahy o osobnú premenu vyvrcholia v radostnom slávení Zmŕtvychvstania nášho Pána Ježiša Krista.