Keď som si prečítal dnešné 1. čítanie, hneď mi „udrela do očí“ veta: „Pán je so mnou sťa mocný bojovník, tí, čo ma prenasledujú, padnú a nič nezmôžu, budú zahanbení, lebo nič nedosiahnu...“

Isto poznáte krásnu mládežnícku pieseň: Boh je tak blízko nás, On je v nás... Nie je to teda Boh kdesi ďaleko, či vysoko. Je to Boh s nami. Dokonca ako mocný bojovník. Môžeme sa báť, keď je po našom boku mocný bojovník?! S ním sa ide ľahšie do každej bitky!

Nás každý deň čaká bitka s mocnosťami pekla, s najväčším a najnebezpečnejším nepriateľom človeka, s diablom. On totiž netúži len po našom tele, ale aj po duši, po našej večnosti. Ísť bojovať s takým nepriateľom osamote je samovražda. Sám Boh sa nám však ponúka na pomoc. Je to naša nádej, ba istota víťazstva.

Boh je blízko nás, vedľa nás. A to znamená, že nás nič a nikto nemôže premôcť. Ani diabol, ani svet, dokonca ani naše vlastné slabosti, lebo nič nie je mocnejšie ako Boh. Zavolajme na Boha, na bojovníka vedľa nás, nech nás zachráni, nech pomôže, nech sa nás ujme. On nečaká na nič iné, len na našu prosbu o jeho pomoc.