Čerpajte vodu s radosťou z prameňov spásy.

Dnešný responz nás pobáda zastaviť sa a uvažovať či na túto výzvu odpovedám! Nikto z nás určite nechodí z vedrom do kostola, alebo nikto si ho nevezme k sebe, keď sa modlí. Avšak je otázka, ak teda nemám vedro so sebou, do čoho mám načerpať z tohto prameňa? A čo je tým prameňom?!

Nádobou, ktorú by sme mali denne napĺňať až po okraj je naše srdce! Prameňom spásy je Eucharistia – Živý Kristus! No možno si povieme, fajn veď to vieme. Áno?! Tak teda skúsme aj napriek náročnej situácii v spoločnosti nezabúdať napĺňať nádobu svojho srdca z prameňa Eucharistie.

Nie každý sa možno dostane v tomto čase na sv. omšu, ale naše chrámy sú otvorené pre nás minimálne k tichej adorácii, teda k načretiu z Prameňa spásy! Ak zvážime, že tento spôsob napĺňania nádoby srdca je teraz náročný či nebezpečný, verím, že každý dokážeme napĺňať svoje srdce prostredníctvom obyčajných maličkostí – uctením si kríža prežehnaním sa pred ním, prijatím i darovaním úsmevu, objatia, pozdravu ...

A keďže my všetci sme chrámami Ducha Svätého, nebojme sa „načrieť“ aj z blízkosti svojich rodín, priateľov, ktorí môžu byť pre nás v duchovnom slova zmysle tiež tým prameňom, ba čo viac - aj my ním môžeme byť pre druhých!

Tak čo Skúsime načrieť?!