Ježiš prechádzal dedinami a všetci išli za ním. Nielen Židia z Galiley a Judey, ale aj pohania z Týru a Sidonu. Ešte aj nečistí duchovia, keď ho zbadali, padali pred ním, spoznávali ho a prezrádzali. Niekto v ňom spoznal divotvorcu, iný uzdravovateľa, ďalší Božieho syna...

Ako vtedy bol tam Ježiš a konal, aj dnes je to tak. Je medzi nami a plní svoju úlohu. Otázky na každého z nás sú: čo vidíš na Ježišovi ty? Čo a koho v ňom spoznávaš? A prečo vlastne ideš za ním? Čo hľadáš? Ak ideme za ním, musíme vedieť prečo!

Možno hľadáme priateľa, možno lekára, možno odpustenie, pokoj, radosť, šťastie, zázrak.. Každý niečo iné. Ale sv. František často vravel: Môj Boh, moje všetko. To je najlepšia odpoveď. Všetko musíme hľadať u Ježiša. Všetko musíme od neho očakávať. A On musí byť pre nás všetkým.

Svätý František Saleský napísal krásny odkaz pred svojou smrťou: „Choď k Ježišovi a povedz mu, že ho chceš milovať: To je ten pravý liek proti každému zlu.“

Povedzme dnes znova Ježišovi, že ho chceme milovať. Že On je našou láskou. Že je naším Bohom, že je pre nás všetkým. Dovoľme mu dnes, aby zmenil v nás to, čo uzná za vhodné.