Každý z nás má svojho obľúbeného svätca. Utiekame sa k nemu, prosíme ho o pomoc, dôverujeme jeho príhovoru u Boha. Dnes máme sviatok svätého Jozefa, ktorý logicky stojí vedľa Božej Matky. A práve títo dvaja svätí by mali byť obľúbenými svätcami každého kresťana. Jozef a Mária. Sú najbližšie pri Bohu a ich príhovor má veľkú moc. Oplatí sa mať ich za nebeských „kamarátov“.

V litániách k sv. Jozefovi nájdeme 24 zvolaní, či prívlastkov, ktoré mu Cirkev dala. Každé nám viac a viac približuje tohto svätca a jeho čnosti. Máme vzor hodný nasledovania. A keďže prežívame rok svätého Jozefa, máme o to viac myslieť na neho a prosiť ho o pomoc.

Veľkou ctiteľkou svätého Jozefa bola svätá Terézia z Avily. Ona nám zanechala takéto vyznanie: „Odporúčala som sa vrúcne sv. Jozefovi. Nepamätám sa, že by som ho bola dosiaľ prosila o niečo, čo by nebol splnil. Iným svätým dal Pán milosť prispievať na pomoc v jednej potrebe, viem však zo skúsenosti, že tomuto svätcovi dal milosť pomáhať nám vo všetkých potrebách.“

Niet čo dodať. Azda len: Svätý Jozef, predkladáme ti všetky naše potreby, oroduj za nás!