Moji milí, tretia veľkonočná nedeľa nás pozýva akoby opätovne spoznávať Ježiša. Emauzskí učeníci nespoznali Ježiša, keď ho stretli na ceste — „Ty si vari jediný cudzinec v Jeruzaleme, ktorý nevie, čo sa tam stalo v týchto dňoch?“Opak je však pravdou. On Jediný to bytostne zažil!

Milovaní, Ježiš nám ide v ústrety. On chce kráčať s nami, ba čo viac, sám sa nám dáva! Ježiš vyzýva učeníkov, aby sa ho dotýkali a pred ich očami zje kúsok pečenej ryby. Práve oslávené rany, ktorých sa mohli učeníci dotknúť, sú Ježišovou identitou. Dotykom jeho rúk a nôh sa mali presvedčiť, že je to On. Naozaj Ho spoznávajú pri jedení. Úkon jedenia bol pre učeníkov utvrdením o Ježišovej skutočnej osobnej prítomnosti!

Istota o Ježišovom oslávenom tele je základom našej nádeje, že podobne vzkriesené a pretvorené bude aj naše telo...

Božský rozmer Ježiša sa nebude prejavovať v mysterióznych javoch, ale On prichádza vo veľmi jednoduchej, ľudskej, každodennej forme — CHLEBE.

Drahí bratia a sestry, pomaličky sa otvárajú dvere našich chrámov, kde sa nám ponúka živý Kristus a dovoľuje nám dotknúť sa Ho!Máme v sebe túžbu Ježiša opätovne hľadať, ba čo viac, dotknúť sa ho a spoznávať ho v Jeho Slove a Eucharistii?! Čas bolesti a čakania bez pokrmu sa pomíňa...

Prijatím Ježiša do života prichádza pokoj, On vyháňa strach zo srdca a napĺňa ho radosťou. Poďme mu v ústrety s múdrosťou a zodpovednosťou...