Dnešné Božie slovo nás pozýva zamyslieť sa nad pravdou, pre ktorú Ján Krstiteľ ochotne položil život.

Áno, v tomto svete, zvlášť v tomto čase kedy svetom „manipulujú“ média, môžeme zdanlivo povedať, že zlo môže niekedy triumfovať nad pravdou a dobrom. Konečné a večné víťazstvo však vždy patrí pravde a dobru. Je to dielo Božej spravodlivosti.

Sv. Ján Krstiteľ si toto uvedomoval a preto vytrval v pravde až do konca. Z tohto jeho postoja vyplýva pozvanie pre nás – ostať verní pravde, aj keď nás to môže stáť „život“.

A potom je tu ešte druhé pozvanie od Jánových učeníkov, ktorí keď uložili telo Jána Krstiteľa „išli a oznámili to Ježišovi“ (Mt 14, 12). Teda aj ja som pozvaný túto „stratu či obetu“ oznámiť Ježišovi!

Každý deň sa máme snažiť žiť život v pravde, lebo ona prináša slobodu , po ktorej všetci túžia. Pokúsme sa zvlášť v dnešný deň hľadať pravdu a ak bude potrebné sa kvôli nej čohosi zriecť, buďme ochotní to spraviť a následne prísť k Ježišovi a odovzdať mu všetko.

Nemusíme sa báť zla, pred ktorým sa nemôžeme brániť, ak žijeme v pravde a povedali sme o svojej situácií nášmu Spasiteľovi - môžeme byť pokojní. Veď „náš Pán Boh to už vyrieši správne“.