Milovaní, dnes sme opäť pozvaní v tomto pôstnom čase k dôvere v Ježiša: „...ak neuveríte, že Ja Som, zomriete vo svojich hriechoch...“

Našou úlohou je odpovedať na Božiu lásku a Bohu zložiť všetku svoju dôveru.

Istá učiteľka náboženstva sa spýtala svojich žiakov: „Podľa čoho sa dá spoznať, že milujeme Boha?“ Nikto nevedel odpovedať. Konečne sa prihlásil jeden chlapec a povedal: „Poznáme to podľa toho, či máme na neho čas.“

Mierou lásky je ochota k obeti. Pre človeka, ktorého milujeme, máme veľa času a radi pre neho prinášame i osobné obete. Čím väčšia je láska a dôvera, tým väčšia je ochota k obeti. Avšak Ježiš nepriniesol obetu života len za tých, ktorí ho milujú, ale za všetkých!

Podľa týchto právd môžeme zreteľne zmerať ako je to vlastne s našou láskou a dôverou. Podľa výsledku sa buď prebudíme k väčšej láske a dôvere, alebo ľahostajne pôjdeme ďalej svojou cestou v ústrety svojmu odsúdeniu.

Investovať do ľudí sa nie vždy oplatí, ľudia sklamú, zradia, spôsobia bolesť... Milovať Boha a dôverovať mu je, však, tá najlepšia investícia, ktorá sa vždy vyplatí. Predsa však nezabudnime na to, že Boh investoval do nás. Ako s tým naložím, či nakladám ja... ?