Moji milí, včera sme boli pozvaní k tomu, aby sme pracovali: Môj Otec pracuje doteraz, aj ja pracujem. Pracovať tak, že budeme napodobňovať Krista a jeho život, teda plniť vôľu Otca.

Dnes Ježiš hovorí o Jánovi, že bol lampou, ktorá vydávala svedectvo. Avšak väčšou lampou, so svetlom prežarujúcim každú temnotu, sú jeho skutky, ktoré koná v spojení so svojím Otcom. Ja mám väčšie svedectvo, ako je Jánovo: skutky, ktoré mi dal vykonať Otec. Tieto skutky, ktoré konám, svedčia o mne, že ma poslal Otec. A sám Otec, ktorý ma poslal, vydal o mne svedectvo.

Skutky sú ovocím práce, inak povedané práca prináša svoje ovocie, teda svedectvo.

Milovaní, sme pozvaní k tomu, aby sme sa zamysleli aké sú moje skutky, ba čo viac nielen aké sú, ale čo „sledujem“ svojími skutkami. Totiž Ježiš nám celým svojim životom ukázal, že hľadal vôľu Otca a tak jeho skutky sa stali svedectvom.

Pýtajme sa samých seba najprv s akým zámerom sa púšťame do činností, ktoré máme pred sebou?! Následná odpoveď na túto otázku nám pomôže rozlíšiť dôsledok nášho konania či vydáme dobré alebo zlé svedectvo života ...