„Môj Otec pracuje doteraz, aj ja pracujem.“

Dnešné Božie slovo nás chce pozvať k práci. Totiž, v tejto evanjeliovej perikope sa používa 7x sloveso „robiť“ vo význame „pracovať“.

Teda, Ježiš nás všetkých pozýva k činnosti. Azda je na mieste otázka k akej činnosti, práci nás Ježiš pozýva!?

Skúsenosť z našich rodín, domácností je, že najjednoduchší spôsob ako čosi naučiť deti je ukázať im to! A následná detská šikovnosť a zároveň často aj „zázračná schopnosť“ je, že oni sa snažia a chcú sa pripodobniť dospelým, ba dospelých napodobňujú v tom, čo robia!

Moji milí, toto je pozvanie od Ježiša pre nás – SNAŽIŤ SA MU PRIPODOBNIŤ —NAPODOBŇOVAŤ HO! Syn nemôže nič robiť sám od seba, len to, čo vidí robiť Otca. Čo robí Otec, to robí podobne aj Syn. Veď Otec miluje Syna a ukazuje mu všetko, čo sám robí; a ukáže mu ešte väčšie skutky ako tieto, aby ste sa čudovali. Syn je verný obraz Otca, ktorý všetko čo robí, dobre robí... (viď kniha Genezis...)

Ježiš je Božím Synom, no, zároveň aj my všetci sme milované Božie deti – deti Najlepšieho Otca — napodobňujme ho! Príklad ako — máme v Ježišovi — On je nám vzorom v tom, čo znamená plniť vôľu Otca — ísť až na Golgotu z lásky a pre lásku!

Ako „odpoviem“ na toto pozvanie? Pokúsim sa už dnes aspoň troška sa pripodobniť Ježišovi? Aj deti nie vždy zvládnu všetko napodobniť, ale vždy nanovo sa o to pokúšajú, nebojme sa neúspechu, ale snažme sa pracovať na pripodobňovaní sa tomu najlepšiemu Vzoru...