„Choď domov k svojim a zvestuj im, aké veľké veci ti urobil Pán a ako sa nad tebou zmiloval.“

Moji milí, slová Ježiša z dnešného evanjelia nás pozývajú zamyslieť sa nad osobnou skúsenosťou s ohlasovaním radosti so stretnutia s Ním. Každý jeden kresťan je nielen povolaný „hrdiť sa“ Kristom, ale zároveň byť jeho misionárom práve tam, kde sa nachádza.

Aj táto aktuálna situácia, ktorá mnohých z nás ubíja, nám ponúka ďalšiu príležitosť uvedomiť si, že nemám ostať znechutený! Ale zastaviť sa a porozmýšľať nad tým, ktoré je to prvé miesto, kde mám byť ja „misionárom“...?!

Dnes nám akoby Ježiš priamo hovorí – stretol si sa aj ty so mnou (prijal si krst, spoveď, Eucharistiu, birmovku, manželstvo...) choď teda a svedči o mne najprv doma medzi svojimi!

Možno sa necítime schopní svedčiť slovami, alebo „nevieme“ ako hovoriť o duchovných veciach – skúsme však hovoriť „iba“ o stretnutí s Bohom v modlitbe. A ak aj to je náročné – svedčme doma najmä svojim životom a nehanbime sa aj za vonkajšie prejavy viery pri stretnutí sa s Kristom (podobne ako nám nie je cudzie podanie si rúk pri stretnutí s príbuznými, nech nám nie je cudzie prežehnanie sa, či kľačanie pri modlitbe.)

Toto je odkaz dneška pre kresťana aj v tomto čase: Choď (buď) domov a zvestuj!