Na základe rozhodnutia vlády SR a KBS s platnosťou od 10. 3. do 23. 3. 2020

sa nesmú na území Slovenska sláviť verejné bohoslužby. Preto aj v našej farnosti rušíme všetky sv. omše, spoločné pobožnosti, aj mimoliturgické stretnutia (detské, mládežnícke, rodinné, biblické stretnutia...).

Aj keď sv. omše a pobožnosti neslávime spoločne, farská kancelária a kňazi vo farnosti sme stále k dispozícii pre všetky ostatné prípady duchovnej služby a potreby.

Sv. omše budeme sláviť len súkromne, ale na tie úmysly, ktoré sú v liturgickom programe v ten deň, ako boli plánované. Pripojiť sa k nim môžete duchovne svojimi modlitbami a pri sledovaní prenosov v TV alebo rádiu, hoci aj v inom čase.

Pozývame všetkých veriacich, aby sme sa duchovne spojili v modlitbách za svetlo Ducha Sv. v tejto situácii, za pokoj a zodpovedné správanie sa všetkých.

Pripojme sa tiež modlitbou k výzve našich biskupov: „Nestrácajme nádej, neprepadajme obavám, a s dôverou sa v našich rodinách obracajme na našu Nebeskú Matku: Sedembolestná Panna Mária, Patrónka Slovenska, prosíme ťa o tvoju pomoc a ochranu. Vypros uzdravenie chorým, ochraňuj zdravotníkov, ktorí sa o nich starajú a odvráť šírenie choroby. Oroduj za nás, ktorí sa k tebe s dôverou utiekame!"

Namiesto spoločných slávení v kostole povzbudzujeme veriacich k sledovaniu televíznych a rozhlasových prenosov bohoslužieb v televízii LUX alebo rádiu LUMEN.

Duchovné sv. prijímanie

V situácii, keď pre veriacich nie je možné fyzicky sa zúčastňovať prijímania Eucharistie vo svätých omšiach, a k dispozícii je len sledovanie rozhlasových či televíznych prenosov bohoslužieb, povzbudzujeme k duchovnému svätému prijímaniu. Počas prenosov svätých omší sa môžu veriaci počas prijímania celebranta a asistencie pomodliť doma nasledovné modlitby (modlitbu svätého Alfonza).

Najláskavejší Ježišu! Aká veľká by bola moja nevďačnosť, keby som zasa zhrešil, keď som už toľko ráz pocítil Tvoje milosrdenstvo! Práve teraz očakávam nový dôkaz Tvojej lásky. Moje srdce veľmi túži spojiť sa s Tebou. Keďže Ťa sviatostne prijať nemôžem, príď teda ku mne duchovne. Pane Ježišu, príď mi do mysle a spravuj moje myšlienky, príď mi do srdca a spravuj moje hnutia, príď mi do duše, aby som sa s Tebou spojil a bol večne spasený. Klaniam sa Ti, prítomnému v mojom srdci a celkom sa s Tebou spájam. Priateľ mojej duše, nedovoľ, aby som sa niekedy od Teba odtrhol. Vďaky Ti vzdávam, predrahý Spasiteľ, za milosť duchovného spojenia. Ži vo mne večne a nech ja ostávam v Tebe naveky. Amen.

Alebo kratšie:

Môj Ježišu, verím, že si v Prevelebnej Oltárnej Sviatosti z lásky ku mne skutočne prítomný. Klaniam sa Ti a milujem Ťa nadovšetko. Z lásky k Tebe ľutujem všetky svoje hriechy. Chcem sa hriechov chrániť. Moja duša túži po Tebe. Ale keďže Ťa teraz sviatostne prijať nemôžem, príď aspoň duchovne so svojou milosťou do môjho srdca. Objímam Ťa a spájam sa celkom s Tebou. Nedaj, aby som sa niekedy od Teba odlúčil. Amen.

Vzhľadom k zákazu verejného slávenia bohoslužieb bude Televízia LUX v období 11. 3. - 23. 3. 2020 vysielať sväté omše aj v mimoriadnych časoch.

PONDELOK – PIATOK - 7:00 h, 12:00 h, 19:00 h

SOBOTA7:00 h, 18:00 h

NEDEĽA 15. 3. 202010:30 h, 18:00 h

NEDEĽA 22. 3. 202010:00 h, 18:00 h

Pravidelná štvrtková ADORÁCIA bude vysielaná naživo z kaplnky TV LUX v obvyklom čase vo štvrtok o 20:20 h.

Svätú omšu bude možné sledovať okrem TV vysielania aj online na stránke www.tvlux.sk, na facebooku TV LUX a tiež na youtubovom kanáli TV LUX.

Prípadné ďalšie informácie zverejníme po upresnení KBS.