V tomto týždni bola podpísaná zmluva na výrobu nového organu a súčasne tento mesiac začala organárska firma BIES pracovať na jeho výrobe. Ešte začiatkom septembra som sa bol osobne pozrieť v priestoroch, kde sa bude náš organ vyrábať, v Hranovnici pri Poprade. Bol tam ešte malý organ, ktorý majstri dokončovali, ukázali mi odborné dielne, na ktorých sa pripravujú jednotlivé časti pre organ, aby ho potom mohli celý poskladať. Videl som aj pripravené drevo a cín, ktoré sú už zakúpené za zálohy ako materiál na náš organ a tiež niekoľko nových registrov kúpených zo zásob jednej nemeckej firmy, ktorá ich rozpredávala za výhodné ceny. Podobnú návštevu chceme počas výroby nového organu ponúknuť a zabezpečiť aj záujemcom spomedzi veriacich našej farnosti.

Na budúcu nedeľu vás chceme znova poprosiť o podporu a vaše finančné príspevky pri zbierke na organ. Aktuálny stav financií na organ je takýto: doteraz sme zaplatili ako zálohy na zakúpenie materiálu 47.000,- €; k dnešnému dňu máme na účte pre organ 55.334,20 €, ktoré sú rozdelené na termínovaných účtoch (aby nabehli nejaké úroky). Od novembra musíme mesačne platiť 10.000,- € (vďaka zálohám sa znížili) do ukončenia prác, ktoré by mali byť kolaudáciou vo februári 2013, ak budeme mať na mesačné platby. Ak nie, práce sa spomalia a celá výroba predĺži. Momentálne teda máme na necelých šesť splátok a potrebujeme postupne zabezpečiť ostatné mesiace. Rozoberanie starého organu je plánované po birmovke (ktorá bude 20. 11. 2011) a podarilo sa nám nájsť záujemcu, ktorý odkúpi niektoré jeho časti.

Znova prosíme o duchovnú podporu v modlitbách a obetách, zvlášť našich chorých, aby sme vyprosili Božie požehnanie na toto dielo. Rovnako prosíme každého, kto z vás pozná nejakého možného solventného dobrodincu, aby sa ohlásil na fare, alebo u niektorého z kurátorov, aby sme mohli pripraviť list s prípadným predstavením nového nástroja a poprosiť o finančnú pomoc. Vopred Pán Boh zaplať a vynahraď akúkoľvek podporu.