Už po ôsmy raz sa 12. mája 2012 do prúdu autobusov uháňajúcich zo Slovenska do Krakowa na Púť Rádia Lumen zamiešal aj autobus s pútnikmi z našej farnosti. Po veľmi krátkej noci sme spolu s ranným Slnkom vítali nový deň, v ktorom sme mali zažiť dotyk Božej lásky v hlavnom meste Božieho milosrdenstva, v Krakowe-Lagiewnikách.

Napriek predpovediam meteorológov nás privítalo krásne slnečné počasie (to sme ešte netušili, čo nám pripraví o pár hodín :)) a poľskí organizátori (klobúk dole pred nimi za všetko, čo pre nás Slovákov počas púte pripravili).

Po príchode na miesto sme s radosťou vstúpili do baziliky a zostali na chvíľu v tichej adorácii pred obrazom Milosrdného Ježiša. Blízkosť Boha je na tomto svätom mieste priam hmatateľná... Prúdy pútnikov zo Slovenska postupne zapĺňali baziliku aj priestory okolo nej. Spevy sa striedali s modlitbami a všetko to potom vyvrcholilo slávnostnou sv. omšou, ktorú celebroval náš pomocný biskup Stanislav Stolárik, veľký ctiteľ a ohlasovateľ Božieho milosrdenstva. Ten nás vo svojom príhovore povzbudil k živej viere, pretože, ako povedal: „viera, ktorá nie je žitá, je nepochopená...“.

Otec biskup v uputávkach v Rádiu Lumen v čase prípravy púte pútnikov vyzýval, aby sme v batohoch, s ktorými prídeme do Krakowa, doniesli všetko trápenie, radosti, túžby i žiale, ktoré prežívame. No a čo s tými batohmi máme potom v Krakowe urobiť? Všetko vysypať Ježišovi k nohám a do batoha nabrať poriadny kus Božieho milosrdenstva, nielen pre seba, ale aj pre tých, s ktorými žijeme.

Bodkou za celou púťou bola Korunka Božieho milosrdenstva o 15.00 hod, ktorú sa modlili miestne rehoľné sestry striedavo v slovenčine a poľštine. Táto modlitba, spojená so spevmi sestier, je jedným z najkrajších zážitkov púte. Ak neveríte, poďte sa s nami o rok o tom osobne presvedčiť... :)