Dňa 14. februára 2009 sa v našej farnosti v popoludňajších hodinách uskutočnili voľby hlavnej horliteľky ružencového bratstva. Po úvodnej modlitbe, ktorou bol desiatok sv. ruženca „Ktorý nám zoslal Ducha Svätého“ a usmerneniach k samotným voľbám, zúčastnení horlitelia jednotlivých ruží, ktorých je v našej farnosti 27, pristúpili k voľbe hlavnej horliteľky.

Volieb sa zúčastnili: vdp. L. Cichý, dekanátny horliteľ ružencového bratstva p. Hatala a 20 horliteľov jednotlivých ruží. Siedmi horlitelia sa nezúčastnili. Volilo sa z dvoch kandidátov. Atmosféra tu bola príjemná a pokojná. Po sčítaní hlasov nás volebná komisia oboznámila s výsledkami. Hlavnou horliteľkou ružencového bratstva v našej farnosti pre ďalšie obdobie sa stala p. Mária Dobrovičová, ktorej všetci vyprosujeme hojnosť Božích milostí.

„Ó, Máriin posvätný ruženec, sladká reťaz, ktorá nás spája s Bohom, puto lásky, ktoré nás spája s anjelmi, veža spásy pred útokmi pekla, bezpečný prístav pri našom stroskotaní, nikdy ťa neopustíme. Budeš našou posilou v hodine smrti. Tebe bude patriť náš posledný bozk života, ktorý zhasína. A posledným výdychom našich pier bude tvoje sladké meno, ó, Kráľovná posvätného ruženca, ó, naša najdrahšia Matka, ó, Útočisko hriešnikov, ó, najväčšia Útecha trpiacich. Nech si všade požehnaná, dnes a naveky, na zemi i v nebi.“ (Z knihy bl. Bartolomeja Longu: Vrúcna prosba ku Kráľovnej posvätného ruženca.)