Naša víkendovka sa začala v piatok popoludní príchodom do kláštora v dedinke Lúčky-Potoky. Hneď po príchode sme mali menšiu „prednášku“ spojenú so spevom a hrami, ktoré istým spôsobom upevnili naše vzťahy a pomohli nám spojiť sa s naším nebeským Ockom, ktorému sme chceli obetovať tento čas.

Večer nás svojou návštevou poctil p. kaplán Henrich Grejták a pár mladých zo Sabinova. S plnými žalúdkami sme sa rozhodli naplniť aj duchovne, čo sa nám podarilo vďaka skvelému spoločenstvu, ktoré sme vytvorili. Mali sme možnosť ísť na sv. spoveď, po ktorej sme mali svätú omšu spojenú s obnovou krstných sľubov a odovzdaním sa Ježišovi, kedy sme urobili veľký krok v našom živote. Po svätej omši sme sa ešte spolu modlili modlitbu príhovoru, ktorá nie len mňa dostala do stavu, ktorý sa nedá opísať – do stavu, kedy sme cítili nekonečnú Božiu lásku. V tej chvíli sme sa stali Božími princezničkami a princami. Na záver dňa nechýbal dobrý film. Na druhý deň sme hneď zrána začali s ďalšou „prednáškou“, kedy sme si objasnili, čo to vlastne je osobná modlitba. Na odreagovanie sme si vyrazili na Kamenický hrad, kde nás nebo obdarilo dažďom, pred ktorým sme nestihli ujsť. Celú našu „chatu“, ako to my mladí voláme, sme zakončili mládežníckou sv. omšou v Sabinove v predvečer farského dňa.

Na záver sa chceme poďakovať rehoľným sestričkám, ktoré sa o nás výborne postarali, pánovi kaplánovi Henrichovi, za všetky slová povzbudenie, a hlavne za čas, ktorý si na nás našiel. Tiež sa chceme poďakovať mladým, ktorí pre nás obetovali svoj voľný čas a pomohli nám vytvoriť úžasné spoločenstvo a jedno veľké ĎAKUJEME patrí Dominike a Števkovi, ktorí to s nami vydržali, obetovali pre nás svoj čas, a hlavne za to, že nám pomáhajú nielen duchovne rásť, ale aj byť lepšími ľuďmi.

foto