Večerný organový koncert Mareka Vrábla v kostole bol záverečným podujatím farského dňa a po vydarenom dni to nemohlo byť ani lepšie zakončenie, ako to vlastne povedal i pán dekan Ladislav Cichý.

Aj keď Marek – dovolím si ho osloviť takto familiárne, hráva na veľkých mnoho registrových organoch, nebolo preňho vôbec ťažké prispôsobiť sa malému štvorregistrovému hudobnému nástroju. Jeho príjemný a pokojný vzhľad, sprievodné slovo podané primerane, nenútene voviedlo prítomných poslucháčov do sveta hudby a jej velikánov. A hudba v podaní tohto komorného hráča či umeleckého riaditeľa, znela ľahko a tóny sa vrývali do duše a povznášali ju. Bolo úžasné počúvať hudbu, ktorú zložili hudobní majstri pred tristo či štyristo rokmi i súčasnú Marekovu improvizáciu. Ďakujeme.

Súčasťou koncertu bola aj videoprojekcia majstra organára Gabriela Biesa, v ktorého dielni sa skladá a vyrába náš nový organ. Bude to úžasné dielo hodné tohto kostola.

Prítomní diváci určite neľutovali, že večer, 29. augusta 2012, merali cestu do Kostola mučeníckej smrti Jána Krstiteľa a že spojili príjemné s užitočným. Každý koncert je originálny a svojím spôsobom aj výnimočný a nebolo to inak ani teraz. Ďakujeme Marekovi a všetkým, ktorí sa o toto originálne a príjemné kultúrne podujatie pričinili.