„Príď, Duchu Svätý, príď na mocný príhovor Nepoškvrneného Srdca Panny Márie, Tvojej milovanej nevesty...“ Týmto vzývaním Ducha Svätého začala v prvý decembrový utorok Anna Mihoková svoju úvodnú farskú katechézu, ktorej vedenie prevzala po Eve Voskárovej.

Eva Voskárová sa pričinila o vznik spoločenstva v roku 1994. Každý týždeň počas dvadsiatich rokov boli pravidelné stretnutia v priestoroch fary, kde s nemalou mierou zodpovednosti a veľkou láskou robila výklad jednotlivých kapitol Sv. písma. Všetkým, stálym i novým, ktorí mali túžbu po Božom Slove, odovzdávala svoje vedomosti a meditácie. Náročnými prípravami vydávala odpočet za dary, ktorými bola obdarovaná. Veľmi sa snažila i napriek pokročilému veku či nie vždy priaznivému zdravotnému stavu, aby spoločenstvo pretrvávalo. Modlila sa a svoju službu obetovala len na väčšiu slávu a česť nášho Pána. A Pán požehnával toto jej úsilie obdivuhodných dvadsať rokov. Aj keď sa Eva Voskárová koncom novembra rozlúčila so spoločenstvom, spoločenstvo sa s ňou nelúči, lebo Eva bola, je a stále ostáva jeho súčasťou. Veľmi by nás potešila svojou prítomnosťou, ak jej to okolnosti dovolia.

Celé spoločenstvo jej vyjadruje veľké ĎAKUJEM a Pán Boh zaplať.

Veľké ĎAKUJEM patrí aj Anne Mihokovej, ktorá prevzala zodpovednosť za náročnú službu, a ktorej vyprosujeme hojnosť darov Ducha Svätého.

Taktiež pozývame všetkých, ktorí by mali záujem o vzájomné duchovné obohatenie, na utorkové stretnutia po sv. omši. Účasť je dobrovoľná, nikdy sa nerobila prezentácia, neskúša sa, neznámkuje, nedávajú sa povinné domáce úlohy a ani v budúcnosti sa to meniť nebude. Dvere sú otvorené pre každého, kto by chcel zotrvať 60 − 70 minút jedenkrát v týždni v Ježišovej blízkosti cez Sväté písmo.

foto