Citát o radosti z Pavlovho listu je tohtoročným mottom Svetového dňa mládeže na Kvetnú nedeľu. Každý človek, a o to viac mladý človek, určite po radosti túži. Dobre poznáme aj heslo: Radosť rozdávaním rastie. Preto pozývame všetkých mladých – tých, ktorí majú radosti v srdci viac, aby sa s ňou prišli podeliť a tí, ktorí jej majú menej, aby sa nebáli prísť nechať sa obohatiť. Navyše, motto nám pripomína, že sa máme radovať v Pánovi. Teda pravú radosť môžeme získať jedine v našom Pánovi, Ježišovi Kristovi. Je však trošku zvláštne, že hovoríme o radosti práve na Kvetnú nedeľu, ktorá je Nedeľou Pánovho utrpenia. Poďme odhaľovať tajomstvo tohto spojenia radosti a utrpenia spoločne!

Príďte všetci, nie len mladí, modliť sa za mladých najmä v našom meste a v celej farnosti, aby sa nebáli otvoriť posolstvu Evanjelia. Budeme tak robiť počas celonočnej Eucharistickej adorácie, ktorá sa začne po sv. omši v piatok večer v malom kostole moderovanou modlitbou a bude pokračovať až do sobotňajšieho rána. Spoločenstvá alebo aj jednotlivci nech sa zapíšu na modlitbovú službu na hárok pod chórom vo veľkom kostole.

Sv. omša na Kvetnú nedeľu sa začne spomienkou na Pánov vstup do Jeruzalema. Stretneme sa o 10.00 hod. pri saleziánskom stredisku, kde najprv požehnáme ratolesti, ktoré potom ponesieme v slávnostnej procesii so spevom do kostola, kde budeme pokračovať v slávení sv. omše.

Po účasti na Eucharistickom stole budeme môcť mať účasť aj na stole pri spoločnom obede, opäť v saleziánskom stredisku. Pozvaní sú všetci mladí (od 9. r. ZŠ), treba sa však zapísať na hárok v sakristii (s príspevkom 50 centov ).

O 15.00 hod. sa budeme spoločne modliť krížovú cestu v malom kostole a po nej sa opäť vrátime do saleziánskeho strediska, kde bude pokračovať neformálny program spoločných hier na posilnenie našich ľudských vzťahov (od 9. r. ZŠ).

Spoločne prežitý deň ukončíme poďakovaním a prosbou pred Eucharistickým Kristom o 18.30 hod., taktiež u saleziánov.

Drahí mladí, prežite tento deň ako váš sviatok, ktorý je zakotvený v Ježišovi. Pozvite aj ďalších, nech majú účasť na vašej radosti z Evanjelia!

foto