Človek, ktorý sa považuje za kresťana, nikdy nemôže povedať, že sa ho netýka, ako žijú ľudia okolo neho. Niekde som čítala, že Ježiš stále nachádza ľudí, cez ktorých nám otvára oči srdca, pretože stále hľadá spôsob, ako nám dať najavo, že nás má rád.

Tieto a iné krásne myšlienky nás nabádajú nebyť sebeckými a deliť sa so svojimi blížnymi, pomáhať im a dávať najavo, že nie sú sami, že je tu niekto, kto nad nimi bdie a pomáha cez iných ľudí. Že sme jedno malé spoločenstvo tu v Sabinove, ale sme aj súčasťou spoločenstva väčšieho. My, členovia farskej charity, sme len prostredníkom, len spojivom medzi tými, čo niečo obetujú a tými, ktorí vidia, že nie sú som svojím trápením sami. Preto, že ďalej môžeme posúvať len dary, ktoré dostaneme. V auguste tohto roka 2014 sme požiadali o pomoc vyhlásením zbierky a vyzbieralo sa 1847 €.

Pomohlo sa nasledovne:

464,50 € – zaplatilo sa nájomné a penále vdove s dvoma deťmi, ktorá bola 1 rok bez práce – momentálne už pracuje;

20 € – jazyková učebnica pre dieťa osamelej matke dvoch detí;

245 € – osamelej matke na invalidnom dôchodku na nájomné a penále z nezaplateného nájomného;

110 € – vdove starobnej dôchodkyni – na nákup potravín, 100 je pôžička (bez úrokov);

50 € – na cestovné do školy a potraviny pre rodinu s tromi deťmi − matka je na invalidnom dôchodku;

957,50 − pre rodinu vo veľmi zlej situácii. Otec rodiny je hospitalizovaný, matka je na rodičovskom príspevku a v rodine sú 4 malé deti. Prostriedky išli na zaplatenie nedoplatku elektriny a plynu, na nákup potravín, na zaplatenie obedov v škole pre deti. Tu sme požiadali o pomoc aj spoločenstvá, kde nám pomohli, aby sa zaplatili ďalšie splátky elektriny.

Pripájame poďakovanie, ktoré sme dostali:

Dobrý deň, chcem sa Vám všetkým, ktorí nám v poslednej dobe veľmi pomáhate, z celého srdca za našu celú rodinku veľmi, veľmi poďakovať. Dnes po dlhej dobe sme sa zobúdzali v teplých izbách. Ste osoby, ktorým patrí veľká vďaka, máte veľké srdiečka plné lásky. A to nepíšem o všetkom, v čom ste boli ochotné mne, ako matke, veľmi pomôcť. Patrí Vám veľké ďakujem. Matka a jej deťúrence