Naša farnosť privíta vo štvrtok 21.11. pri sv. omši o 18.30 hod. pakistanského kňaza Emmanuela Yousafa v rámci celoslovenskej akcie Týždeň pomoci prenasledovaným kresťanom (17. – 24. 11. 2019). Pozývame vás po nej aj na prednášku, kde sa viac dozviete, ako trpia kresťania pre vieru v dnešnej dobe a ako im môžeme pomôcť.  Podujatie organizuje pápežská nadácia ACN – Pomoc trpiacej Cirkvi.

Otec Yousaf je katolíckym kňazom a zároveň národným riaditeľom Katolíckej komisie pre spravodlivosť a mier v Pakistane a bude rozprávať o stave náboženskej slobody a o živote kresťanov v Pakistane ako aj inde vo svete, a tiež o mnohých výzvach, s ktorými sa pri prežívaní svojej viery každodenne stretávajú. I keď je táto problematika na Slovensku pomerne neznáma, podľa štatistík organizácie ACN viac ako 300 miliónov kresťanov na svete žije v krajinách, kde sú znevýhodňovaní, prenasledovaní, či ohrození.

Viac informácií o plánovaných akciách, ktoré sú súčasťou Týždňa pomoci prenasledovaným kresťanom nájdete na plagáte a na webovej stránke www.prenasledovani.sk. Pozdravuje vás a k modlitbe pozýva pápežská nadácia ACN – Pomoc trpiacej Cirkvi (Kirche in Not).