obr

Už je odvtedy niekoľko rokov, čo sa na Slovensku niekoľko dní okolo 17. novembra, ktorý sa zvykne označovať aj ako deň študentov, venuje jeden týždeň mládeži zvlášť. Tohto roku to pripadá na dni 13. – 21. 11. 2010. V rámci tohto týždňa sa na celoslovenskej úrovni ponúka mládeži v „jazyku“ im bližšom program Godzone, o ktorom bola reč už minule.

To, čo chceme v prvom rade ponúknuť mládeži v tomto týždni my, ako miestna Cirkev, je modlitba. Preto vás všetkých srdečne pozývam stráviť chvíle v adorácii a v prosbách za mladých najmä našej farnosti pred Eucharistickým Kristom počas celonočnej adorácie v piatok, 19. 11. po večernej sv. omši v malom kostole. Aj táto „aktivita“ nech nám pomôže uvedomiť si, že modlitba nie je to posledné, čo môžeme alebo skúšame pre mladých robiť. Urobme tak v duchu slov samého Krista: „Bezo mňa nemôžete nič urobiť.“ (Jn 15, 5) O 21:00 bude moderovaná adorácia v duchu modlitieb Taizé. Prosme za mladých, ktorí už stretli Krista vo svojom živote, aby túžili po ňom viac; prosme za mladých, ktorí o ňom už síce čosi vedia, ale neotvorili mu ešte svoje srdce a prosme aj za tých, ktorí blúdia svetom klamstva, možno práve v čase konania adorácie. Prosme o múdrosť, aby sme boli vnímaví na to, akým smerom chce Boží Duch viesť pastoráciu mladých v našej farnosti.

Ďalšou, nie výnimočnou pozvánkou, je už tradične piatková večerná sv. omša, ktorú pripravujú pre farské spoločenstvo mladí.

No a v tomto týždni pozývame mládež aj na Katarínsku zábavu v sobotu, 20.11. so začiatkom o 18:00 v telocvični CZŠ. Pozvaní sú všetci mladí, „eRkári“, „saleziáni“, „Júdovci“, birmovanci,... Treba si však zakúpiť lístok v sakristii kostola za 0,50 €. (Príďte slušne oblečení, občerstvenie je z vlastných zásob a zabávať sa budeme bez alkoholu a tmy :)).

Nech Boh požehná každé dobré dielo.