V dňoch od 15. do 22. novembra 2014 bude po celom Slovensku prebiehať Týždeň Cirkvi pre mládež (TCpM). V rámci tohto týždňa sa v Košickej arcidiecéze ponúkajú mladým tieto aktivity:

15.11. (sobota) Kríž Svetových dní mládeže putujúci po Európe

Kríž Svetových dní mládeže je známy aj ako „Kríž Jubilejného roka“. Pápež Ján Pavol II. ho v roku 1984 daroval mladým, aby s ním putovali po celom svete. Od vtedy obišiel takmer celý svet a bol prítomný na všetkých ďalších Svetových dňoch mládeže.

V sobotu pred sv. omšou ho prevezmeme od mládeže z maďarského Jágru a v nedeľu ho potom v sprievode prenesieme do Dómu sv. Alžbety na záverečnú sv. omšu.

Súčasťou putovania kríža je aj Ikona Salus Populi Romani (Panna Mária -ochrankyňa), ktorú pápež Ján Pavol II. zveril v roku 2003 mladým ako ďalší symbol viery, ktorý majú nosiť po celom svete.

foto

14. -16.11. AKADEM

Celoslovenské stretnutie akademickej (vysokoškolskej) mládeže, ktoré organizuje UPC v Košiciach v spolupráci s KBS. Jeho cieľom je dať študentskému životu širší rozmer, stretnúť sa, spoločne sa modliť a obohatiť. Tento rok sa bude niesť v duchu posolstva pápeža Františka k svetovému dňu mládeže 2014: „Majte odvahu byť opravdivo šťastní!“

Účastnícky poplatok(vrátane stravy a ubytovania) je 12 €. Viac info a možnosť prihlásenia na akadem2014.sk

foto

18.11. (utorok) GODZONE – Nezastaviteľní

Koncert modernej hudby, slova, svedectiev, chvál a modlitby pre mladých.

Kde: Hala Cassosport Košice

Kedy: začiatok o 19.00, predpokladaný záver o 21.00

vstupné dobrovoľné, viac info na www.godzone.sk

foto