Zdravý človek má želaní sto, no chorý má len to jediné. Byť zdravým. Dnes je už zdravie veľkou vzácnosťou. V dnešnej dobe sa rodí čím ďalej, tým viac chorých a postihnutých detí. Pre rodičov je veľkým trápením, ale zároveň aj skúškou, do akej miery sa s tým vedia zmierniť a ako to prijmú... Ale dieťa je zrodené z lásky, preto ho treba prijať ako Boží dar. Aj ja som takým ťažkým obdobím prechádzala a nebolo to vôbec ľahké... Zanevrela som na Boha a pýtala sa, prečo práve ja?

A tak, keď som opäť ležala v nemocnici a plakala, prišla ku mne jedna sestrička a povedali mi: „Boh ti naloží len toľko, koľko vie, že vládzeš uniesť.“ A mne to následne začalo všetko dochádzať. Pochopila som, že Boh nejde proti mne, ale ide mi na pomoc a stojí pri mne aj v čase choroby. Vedela som, že nie On je ten, ktorý ma takto trápi, ale že je opäť blízko pri mne v tom mojom boji a chorobe. Vďaka tomu som si začala viac vážiť život, ľudí a každý jeden deň.

Začala som pracovať a robiť dobrovoľníčku pri ľuďoch, korí boli na tom omnoho horšie ako ja, no vážili si svoj život, usmievali sa a boli vďační. Tak veľmi vďační za každú chvíľu svojho života. Oni mi dávali toľko síl, boli mi príkladom. Ja som vtedy pochopila, že najlepší pocit je vtedy, keď niekomu pomôžem. Počas môjho štúdia som praxovala a praxujem v rôznych zariadeniach. A jedným z nich je aj Domov sociálnych služieb v Orkucanoch.

A touto formou Vás chcem vyzvať a poprosiť. Pani riaditeľka tohto centra zháňa dobrovoľníkov, ktorí by tam prišli občas pomôcť, poprechádzať sa s klientmi zariadenia alebo len tak im venovať troška času, porozprávať sa s nimi. Sú to veľmi milí a skvelí ľudia, ktorí možno nemajú zdravie, no majú veľa odhodlania, lásky a takíto ľudia nám často idú príkladom. Ak by ste mali záujem o dobrovoľníctvo, tak si nájdite ich stránku pod názvom DSS Sabinov a nájdete tam kontaktné osoby. Budeme vďační za každú pomoc a spoluprácu. PBZ+