Zrazu je sobota 16.5.2009, oveľa skôr ako sme ju čakali. Tím Wild East z CZŠ Sabinov stojí na javisku v Liptovskom Hrádku na majstrovstvách Slovenska ROBOCUP 2009. Práve začína ich vystúpenie v kategórii Tanec robotov. Na trému nebol čas, možno len na strelnú modlitbu, aby nezlyhala technika. Podarilo sa, robotickí taneční partneri predviedli, čo ich žiaci z krúžku Robolab naučili.

P. Škovranko, M. Olejár, M. Zborayová a S. Janičová si s robotmi zatancovali a večer sme otvárali oči aj ústa od úžasu... Sme majstri Slovenska a ideme na majstrovstvá sveta do Rakúska!.. Náš country tanec sa páčil porote dokonca viac ako tanec zlobra Shreka. Zaujala ich aj videoprezentácia Sabinova a CZŠ s básňami M. Rúfusa, v ktorej D. Záleta využil svoje skúsenosti z krúžku Spracovanie videa. Pochválili výtvarné spracovanie kulís a kostýmov robotov, takže ďakujeme aj Krúžku výtvarnej výchovy. Žiakom z krúžku Spoločenské tance ďakujeme za pomoc, ktorú nám ponúkli v príprave na majstrovstvá sveta. Takto spoločnými silami a s Božou pomocou môžeme dať svetu vedieť o našom malom mestečku, veľkom básnikovi a dobrom Otcovi.

Ak by ste to čudo chceli vidieť ešte pred majstrovstvami v Rakúsku, budeme mať dve generálky v Sabinove (11.6. CZŠ – Deň otvorených dverí, 17.6. Kultúrne centrum Na korze).

foto foto