Animovaný film, taký blízky detskej duši, prebúdza u detí fantáziu, otvára im nový pohľad na svet. Preto umožňujeme žiakom v predmete Tvorba animovaného filmu využívať obraz a film na komunikáciu, na opisovanie svojich zážitkov. Hravým spôsobom prostredníctvom filmu získavajú schopnosť kreatívneho vyjadrovania myšlienok, skúseností a emócií. Vedia si vyrobiť jednoduchý flipbook, vedia rozlíšiť základné žánre animovaného filmu. Dokážu vytvoriť jednoduchú kreslenú animáciu v prostredí grafického editora. Naučia sa pracovať s digitálnym fotoaparátom a následne spracovať fotografiu, obraz, hudbu, text prostredníctvom PC a prostriedkov IKT. Vytvorené vlastné animované filmy potom prezentujú na triednom filmovom festivale.

A že to nie je len o „hraní sa“, ale aj o „práci“, svedčí aj možnosť pokračovať ďalej v stredoškolskom štúdiu na priemyselnej škole animovanej tvorby v Bratislave.

No a čo sa nám doteraz podarilo, si môžete pozrieť na: http://czssabinov.spaces.live.com v priečinku Tvorba animovaného filmu.