2. novembra, keď si spomíname na našich drahých zosnulých, sa v modlitbách zjednotíme aj za nenarodené, ľudskou rukou zabité detičky, ich rodičov, ale aj lekárov a zdravotné sestry, ktoré potraty vykonávajú.

Sviečka za nenarodené deti každý rok spája všetkých ľudí, ktorí si ctia ľudský život ako najväčší dar od Boha. Tohto roku sme sa rozhodli zapojiť do tejto kampane celú našu farnosť. Dúfame, že v pondelok si nájdeme čas a okrem modlitby za svojich zosnulých prednesieme aj modlitbu o úctu k životu a do svojich okien vložíme horiacu sviečku. Verím, že vytvoríme krásne spoločenstvo s vierou žijúcich a v láske konajúcich ľudí. Pripomeňme si, že aj nenarodené deti žijú svoj ľudský život už od počatia a majú právo sa narodiť do milujúcej rodiny.

V Sabinove si túto udalosť pripomenieme v pondelok po večernej sv. omši o 18:30. Pobožnosť začneme vo veľkom kostole a potom, modliac sa sv. ruženec, pôjdeme na cintorín so zapálenou sviecou v ruke. Nakoniec sa pri kríži pri detských hroboch pomodlíme modlitbu o úctu k životu a položíme sviece ku krížu, ale aj na detské hroby, ktoré rok čo rok zívajú prázdnotou.

Hlavným realizátorom tohto projektu je Fórum života, s ktorým na tejto kampani spolupracuje aj eRko – Hnutie kresťanských spoločenstiev detí už siedmy rok. Súčasťou tejto akcie je originálna sviečka, ktorú si budete môcť zakúpiť po všetkých sv. omšiach v nedeľu pri východoch z kostola. Minimálna cena jednej sviečky je 1€. Viac informácií nájdete na www.forumzivota.sk.