Po aktívnom zapojení našej farnosti na pochode za život v Košiciach prichádza ďalšia z ponúk, ako vyjadriť svoj postoj kresťana v závažnej otázke, týkajúcej sa ochrany života – Sviečka za nenarodené deti.

Projekt organizuje Fórum života n.f. s cieľom zapojiť do jeho realizácie farnosti, mestá a obce, spoločenstvá, rodiny i jednotlivcov na celom Slovensku. Sviečka za nenarodené deti prebieha počas októbra s vyvrcholením v deň Pamiatky zosnulých.

Spomienku na zomrelé a usmrtené nenarodené deti môžeme vyjadriť zaobstaraním si originálnej sviečky a jej zapálením a umiestnením do okien našich domovov večer 2. novembra. Zakúpením špeciálne vyrobenej sviečky podporíte aktivity Fóra života zamerané na ochranu života a rodiny. Prispieť môžete aj priamo zaslaním Vášho daru na číslo účtu 5033357295/0900.

Odporúčaná cena je 1,-€. Novinkou je voňavá sviečka so zaujímavým motívom a citátom v cene 3,-€. Sviečky si môžete zakúpiť na obvyklých miestach v kostoloch našej farnosti.

Sviečka nám pripomína mystérium smrti, uvedomenie si osudu detí, ktoré zomreli pri spontánnom alebo umelom potrate. Pamätajme v modlitbách a prosbách o Božie milosrdenstvo aj na ich rodičov, i na tých, ktorí vykonávajú umelé potraty alebo ich aktívne podporujú.