A to skutočne vo veľkom štýle. Na kvetnú nedeľu sa oslavy začali o 10h pri Saleziánskom stredisku v Sabinove palmovým sprievodom, a pokračovali vo farskom kostole mládežníckou sv. omšou.

Kvetnú nedeľu ustanovil pápež Ján Pavol II. za deň mládeže. V tento deň sa mladí po celom svete stretávajú so svojím biskupom. My, v košickej arcidiecéze, si na toto stretnutie musíme ešte chvíľu počkať. No keďže sme si chceli tento deň pripomenúť, táto nedeľa bola oživená nielen palmovým sprievodom. Na začiatku, ešte predtým ako sme vyrazili v zástupe, boli požehnané ratolesti ako je to vo zvyku na kvetnú nedeľu. A boli tam aj ozajstné palmy . S piesňou na perách sme vstupovali do centra mesta ako kedysi Kristus do Jeruzalema. Mnoho tvári sa na nás dívalo, no my sme sa nehanbili a s radosťou sme svedčili o Božej láske. Ako skutočné farské spoločenstvo sme s hrdosťou kráčali do nášho kostola. Mládežnícku sv. omšu začal mládežnícky zbor, zostavený z tých najtalentovanejších ľudí . Krásne piesne a múdre slová nášho pána kaplána v nás zneli ešte dlho po sv. omši. K príprave sprievodu a sv. omše prispelo každé sabinovské spoločenstvo, a tak sme si mohli vychutnať slasť zo spolupráce na takomto veľkolepom diele. Verím, že táto spoločná akcia nebola posledná, a my, predstavitelia všetkých spoločenstiev, budeme ešte často medzi sebou spolupracovať. Po dobre vykonanej práci nás čakalo drobné pohostenie vo farských priestoroch v podobe chutných koláčikov, za ktoré všetkým prispievateľom ďakujeme.

Pevne dúfam, že svetový deň mládeže oslávime aj budúci rok. Verím, že sa už na neho mnohí tešíme. Nesmiem zabudnúť poďakovať! A tak ďakujem pánovi kaplánovi Supekovi, ktorý to má všetko na svedomí. Všetkým, ktorí akýmkoľvek spôsobom prispeli k realizácii tejto akcie. No hlavne ďakujem nášmu Nebeskému Ockovi, ktorý sa opäť o všetko postaral.