„Poď, nechaj bokom každodennú drinu, unikni na chvíľu z víru myšlienok, odlož starosti a otvor svoje srdce Pánovi…” Takto začínajú otcovia našej farnosti svoju modlitbu pravidelne každý utorok už viac ako 9 rokov. Od modlitby stíšenia cez modlitbu odpustenia a modlitby chvál, čítania sv. Písma až k prosebnej modlitbe za nás, naše rodiny, ako aj rodiny našej farnosti, národa – to je štruktúra našej modlitby.

Za uplynulých 9 rokov modlitieb môžeme povedať, že každý z nás sa posunul v prežívaní viery, vytvoril si bližší vzťah s Bohom, zmenil sa vzťah k manželke, deťom, ale aj ku kolegom v práci.V stíšení, ale aj pri adorácii nehovoríme Bohu len všetky boľavé veci, ale hlavne otvárame svoje srdce a odovzdávame sa Bohu, aby konal v našom srdci. Uvedomili sme si, čo je v živote pre nás najdôležitejšie: naša spása, spása našich najdrahších a ľudí, ku ktorým nás Pán posiela; ľudí, ktorých stretávame v kostole, v práci, na ulici, úrade i v prírode či na ihrisku, chorých i zdravých, mladých aj starých či matky, ktoré nosia nový život pod srdcom.Všetkých zahŕňame do svojich modlitieb.

Blíži sa sviatok sv. Jozefa, ktorý je aj patrónom „Modlitieb otcov“. Tak, ako každý rok, aj tento 19.3. 2019 o 18:30 hod. chceme spolu s vami, milí farníci, sláviť slávnostnú svätú omšu, na ktorú vás pozývame. Priďte, otcovia a mamy, mladí aj skôr narodení, spolu zažiť spoločenstvo s chlapmi z celého sabinovského regiónu. Možno práve to vám pomôže rozšíriť naše rady.Všetci ste pozvaní na agapé, ktoré bude po sv. omši v MsKS. Tešíme sa na vás!!!