Televízia LUX nám touto súťažou dala príležitosť ukázať, čo je v nás a zviditeľniť našu farnosť. Tvrdo sme pracovali na videu a ďakujeme všetkým, ktorí mali pochopenie a trpezlivosť s našimi zvedavými reportérmi. Bolo veľmi ťažké zhrnúť do piatich minút všetky informácie, množstvo akcií a život našej farnosti. Vychádzali sme z projektu, ktorý sme s celou triedou vytvorili na záver mediálnej výchovy ešte k 20. výročiu školy. Hlavnou témou súťažného videa bolo poukázať na medziľudské vzťahy. Náš vzor bol sv. Ján Krstiteľ, patrón farnosti, ktorý sa nebál byť sám sebou. Snažili sme sa pútavým spôsobom predstaviť čo najviac zo života našej farnosti: kňazov, diakonov, spoločenstvá, ochotných ľudí, rôzne akcie, aj bežný deň. Využili sme aj fotky z fotoalbumu farnosti i videoklipy niektorých spoločenstiev. Natáčanie tohto videa nám prinieslo veľa zaujímavých zážitkov, uvedomili sme si, čo všetko sa okolo nás deje, presvedčili sme sa, akú máme kvalitnú farskú stránku a spoznali sme veľa skvelých ľudí.

Chceme sa poďakovať vám všetkým, ktorí sa podieľate na živote farnosti. Ďakujeme aj všetkým, ktorí akýmkoľvek spôsobom pomohli pri vzniku tohto videa. Zvlášť ďakujeme pánu dekanovi, ktorý si pre nás našiel čas a urobil s nami rozhovor. Poďakovanie na diaľku patrí aj skupine Kerygma a nášmu bývalému školskému kaplánovi Milanovi Supekovi, že nám umožnili využiť ich pieseň Sám sebou. Ešte raz jedno veľké Pán Boh zaplať!

Pomôžte svojím hlasom žiakom našej farnosti v súťaži amatérskych filmárov SAFI 2013. Video o farnosti si môžete pozrieť na safi.tvlux.sk/videa a informovať o hlasovaní aj všetkých svojich známych. Hlasujúci môžu získať zaujímavé ceny, škola kvalitnú kameru a farnosť priamy prenos nedeľnej sv. omše. Hlasovanie končí 25. 11. 2013.