Možno stretnúť Ježiša niekedy inokedy ako dnes? Nie! Dnes je jediná možná chvíľa na stretnutie so Spasiteľom. To, čo sa deje tu a teraz v mojom živote, je alebo nie je poznačené stretnutím s Ježišom. Všetko ostatné je nástrahou.

Nástraha minulosti:

Minulosť sa pominula a už sa nevráti. Veľa ľudí žije spomienkami na svoju minulosť. Na svoje dobré voľby, na svoje správne rozhodnutia. Tieto spomienky nás vzďaľujú od reality. Často nám prichádzajú na um myšlienky o našich nevydarených rozhodnutiach , o nečakaných pošmyknutiach, pri ktorých sme ublížili nie len sebe, ale aj iným. Koľkí jatria staré rany a neumožňujú im, aby ostali len jazvami?! Koľko ľudí žije vo večnom smútku za niekým, alebo niečím strateným, alebo v ľútosti nad sebou samým?! Keď žijeme pre minulosť, nežijeme pre Ježiša.

Nástraha budúcnosti:

Robíme si nové plány a zámery, máme nejaké očakávania a túžby. Raz sa začnem modliť, raz sa pozbieram, raz sa zmením, raz prestanem fajčiť, raz začnem chudnúť. Niekedy potom... Nie dnes. Netreba také plány robiť? Áno, ale netreba nimi žiť. Nemôžeme dovoliť, aby ony prevládali. Keď žijeme pre budúcnosť, nežijeme pre Ježiša.

Ježiša môžeme stretnúť jedine dnes. Úsilím nepáchať ťažký hriech, snahou konať dobro, trpezlivo znášať zlo a nadovšetko milovať Boha.