V čase, keď čítate tieto riadky, sú už pravdepodobne práce na streche fary ukončené, hoci nie je zrealizované všetko, čo sme pôvodne plánovali. Na základe našich aktuálnych finančných možností a predpokladaných nákladov na opravu strechy fary sme začiatkom septembra so zhotoviteľom dohodli, že na oprave strechy sa ukončia začaté práce a ďalšie, ktoré síce boli plánované, sa teraz už nezačnú, pretože nemáme dostatok financií.

Teda strecha ako celok bude kompletne pokrytá definitívnou krytinou, vrátane oboch atík a osadenia bleskozvodu. Na streche zo strany od ulice budú aj strešné okná. Z dvornej strany na streche zatiaľ strešné okná nebudú, štítová stena ostane bez okien, na zimu sa uzavrie dočasným debnením. Práce, ktoré sú odložené na neskôr: zateplenia strešného plášťa, osadenia strešných okien v dvornej časti, zriadenia nového schodiska do podkrovia, vybúranie presvetľovacieho otvoru, vrátane zasklenej steny v priestore jestvujúceho poschodia fary tak, ako to bolo schválené v projekte. Na uvedený znížený rozsah prác podpíšeme dodatok ku pôvodnej zmluve o dielo. V odložených prácach sa bude pokračovať až po zabezpečení ďalších finančných prostriedkov. Všetko závisí od vývoja pandémie a tiež štedrosti darcov pri zbierkach.

Chceme poďakovať všetkým, ktorí pomohli s odvozom starých plechov a zvlášť mladým za upratanie dreva na dvore. Ďakujeme tiež všetkým, ktorí prispievajú priamo na účet v banke, v mesiaci august takto prispelo 32 veriacich/rodín sumou 549,- €; milodary v hotovosti na fare boli v auguste spolu 1.040,- €. Pri zbierke 23.8. sa nazbieralo 478,93 € a 30.8. sa nazbieralo 497,53 €. Znova všetkých našich farníkov prosíme o finančný príspevok podľa vašich možností pri farskej zbierke, ktorá bude v nedeľu 13. septembra, ale prispieť budete môcť do označenej buksy až do konca mesiaca. Všetkým vyslovujeme Pán Boh zaplať.

Prehľad prác na oprave budovy fary, ktoré je potrebné zrealizovať v ďalších rokoch:

  • V podkroví fary: vymurovanie nových vnútorných priečok, zhotovenie ďalších sadrokartonových priečok a stropu včítane jeho zateplenia, montáž rozvodov zdravotechniky, kúrenia a elektroinštalácie, kompletné zariadenie obytných priestorov.
  • Oprava fasády z uličnej časti budovy s výmenou všetkých okien.
  • Oprava fasády z dvornej časti budovy.
  • Oprava spevnených plôch z dvornej časti budovy.