Pre kresťana neexistujú cudzí ľudia. Náš blížny je vždy ten, koho máme pred sebou v tomto okamihu a kto nás väčšmi potrebuje, nehľadiac na to, či je toho "morálne hodný", alebo nie.

sv. Edita Steinová

Slovami sv. Edity sa k Vám prihovárame s veľkou prosbou, ticho zaznievajúcou v tejto neľahkej dobe. Ježiš hovoril o svojom kríži ešte pred umučením. Počas ukrižovania neskrýval svoju tvár, ba dokonca venoval ju Veronike. Nebránil sa, ani keď ho pred zrakmi mnohých mučili na hore Golgota. Dnes sa ľudia za kríž akoby hanbili. Je kríž pre nás symbol zraniteľnosti? Je vždy určený len pre jednotlivca? ... Ak to tak je, skúsme to zmeniť. Nebojme sa hovoriť o kríži. Keď spoznáme trápenia v spoločenstve, potom môže rásť aj Láska. Pozrime na svojho suseda, kolegu, spolužiaka,... bez predsudkov. Nenachádzajú sa teraz v situácií, z ktorej sa nemôžu sami vymotať? Určite nepotrebujú pomoc, aj keď naoko sa zdá byť všetko v poriadku? Keď si za to môžu sami, budem sa len pozerať ako, a či vôbec sa zodvihnú? Mne sa takéto nič stať nemôže?

Prosíme Vás všetkých, aby ste do prípravy na sv. omšu zahrnuli aj tieto otázky.

Ak máte vo svojom okolí rodinu, ktorá je momentálne v ťažkej situácií, napíšte nám jej nevyhnutné potreby, a nezabudnite pripísať jej kontakt. Papierik stačí vhodiť do urien pripravených v rímskokatolíckom kostole v Sabinove. Týmto spôsobom sme už pomohli rodinám, ktoré neostali ľahostajnými pre svoje okolie. Odvážnejší nás môžu kedykoľvek osloviť, alebo navštíviť v našom charitnom centre na ulici 17 novembra č. 8. :)

„Otvorme oči s otvoreným srdcom.“

Ďakujeme...