Aj keď už pomaly doznievajú, predsa by som rada pripomenula výnimočné chvíle v Jakubovanoch 16. mája 2009. Tak teda spomínajme ...

Na tento dlho očakávaný deň nám úžasný režisér Pán Boh prichystal aj milé prekvapenia. Slávnostný deň sme začali svätou omšou, na ktorú bolo pozvaných viacero kňazov, ale nakoniec sa ich pri obetnom stole stretlo práve 7. Hoci boli z rôznych kútov Slovenska, prijali pozvanie, prekonali strasti cesty, aby spolu s nami oslávili sv. Jána Nepomuckého, patróna spovedníkov a mučeníka spovedného tajomstva.   

Po sv. omši sme v procesii prešli k opravenej kaplnke. Na jej oprave, ako aj na úprave terénu, sa podieľali ako odborníci, tak aj ľudia, ktorí túžili prispieť k dobrému dielu. Počas cesty sme sa pomodlili Litánie k sv. Jánovi Nepomuckému. Svojím spevom skrášľoval celú slávnosť miestny spevácky zbor. Kaplnku posvätil pán dekan Ladislav Cichý za účasti veľkého množstva veriacich nielen z Jakubovian, ale aj širokého okolia. Ženy v jakubovianskom kroji ponúkli hostí, a nielen ich, chutnými koláčikmi, ktoré napiekli šikovné gazdinky.

Program pokračoval v popoludňajších hodinách prednáškami v kultúrnom dome. Téma dňa: „Nepreriekneš krivého svedectva proti blížnemu svojmu“ rezonovala počas príhovoru sr. Clarety z Kongregácie Matky Božieho Milosrdenstva pred pätnástou hodinou. Po modlitbe Korunky k Božiemu Milosrdenstvu sa ujal slova duchovný otec Anton Pariľák. Rozprával pútavo o slove, ktoré má moc búrať, ale aj stavať naše vzájomné vzťahy. Verím, že oslovil každého poslucháča.

Vyvrcholením celého dňa bolo divadelné predstavenie o živote sv. Jána Nepomuckého. Na jeho realizácii sa podieľalo mnoho talentov, od scenáristky, režisérky, cez kostymérky, krajčírky, kaderníčky, vizážistky, kulisárov, hercov, zvukárov, osvetľovačov, hudobníkov, spevákov a mnohých ďalších ľudí.

Druhým milým prekvapením dňa bolo, keď nás Pán Boh potešil tichým dažďom a nádhernou dúhou, ktorá sa tiahla ponad náš kostolík až ku kaplnke počas prestávky medzi divadlom a očakávaným zlatým klincom večera - vystúpením gospelovej rockovej skupiny Kerygma.     

A nakoniec chcem vysloviť poďakovanie všetkým, ktorých som nespomenula, ale určite si to zaslúžia. PÁN BOH ZAPLAŤ!